Верховній Раді знову пропонують заборонити смартфони у школах

Верховній Раді знову пропонують заборонити смартфони у школах

17:15,
26 Жовтня 2020
1599

Верховній Раді знову пропонують заборонити смартфони у школах

17:15,
26 Жовтня 2020
1599
Верховній Раді знову пропонують заборонити смартфони у школах
Верховній Раді знову пропонують заборонити смартфони у школах
Автори:
Схожий законопроєкт в січні 2020 року був відхилений комітетом.

Народні депутати пропонують заборонити в школах смартфони та інші гаджети, у яких є доступ до інтернету. Про це говориться в законопроєкті №4226, який зареєстрував народний депутат Олексій Гончаренко.

На думку автора законопроєкту, гаджети віднімають у дітей багато часу, який вони могли б витрачати на навчання або спілкування.

«Діти не повинні витрачати час на смартфони або планшети. Очевидно, що інтернет дає величезні переваги. Але якщо діти перебувають в соціальних мережах або комп'ютерних іграх досить довго, їм не вистачає часу, щоб поговорити з батьками, зайнятися спортом, зробити домашнє завдання або пограти з друзями», - пояснює Олексій Гончаренко.

Законопроєкт вносить зміни до Закону «Про повну загальну середню освіту». Він пропонує заборонити мобільні телефони та інші пристрої (з інтернет-підключенням) під час навчання. Як виняток - використання таких пристроїв для навчання, а також використання таких пристроїв людьми з особливими потребами.

Згідно з законопроєктом, порядок користування мобільним зв'язком і пристроями з інтернетом в школах визначає керівництво.

Це вже не перша спроба, коли в парламенті пропонують розглянути таку заборону. В кінці січня Олексій Гончаренко уже реєстрував схожий законопроєкт №2792, однак його відхилив комітет.

Нагадаємо, Нижня палата парламенту Франції (Національна асамблея) схвалила законопроєкт, який забороняє учням молодших та середніх класів користуватись у школі мобільним телефоном. Ініціатором закону виступило міністерство освіти країни.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор
18:50 / 26.10.2020
Без смартфонів частина дітей не зможуть навчатись дистанційно
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду