Червоний Хрест відмовився взяти $150 тис. від Japan Tobacco International

00:00,
26 Лютого 2013
876

Червоний Хрест відмовився взяти $150 тис. від Japan Tobacco International

00:00,
26 Лютого 2013
876
Червоний Хрест відмовився взяти $150 тис. від Japan Tobacco International
Ці кошти тютюнова компанія пожертвувала у листопаді 2012 року на реконструкцію музею Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у Женеві.

Спочатку керівництво музею гроші взяло. Проте, таке їх рішення викликало громадське обурення – низка організацій, які опікуються питаннями охорони здоров’я, а також газета Tribune de Genève і Університет Лозанни, надіслали до Червоного Хреста відкритий лист, у якому засудили дії керівництва.  

Вони наполягали, що задекларованою місією Червоного Хреста є «захист людського життя та здоров'я, запобігання людським стражданням та їх полегшення». Тож брати гроші від компанії, яка виробляє продукт, що шкодить здоров’ю і призводить до стількох хвороб, є аморальним.

Під тиском громадськості Роджер Майо (Roger Mayou), директор музею Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, таки визнав, що співпраця з тютюновою компанією була помилкою. 19 лютого він зобов’язався в подальшому не приймати від JTI або інших виробників сигарет пожертви, а отримані на реконструкцію музею $150 тис. – повернути назад. А вже за кілька днів повідомив, що партнерство з JTI офіційно розірвано. Проте, виникла проблема з поверненням грошей – тютюнова компанія відмовилася брати їх назад. Допоки це питаня не буде вирішене, вказану суму на рахунку музею буде заморожено.

А ось керівництво женевського осередку Червоного Хреста, яке теж неодноразово приймало пожертви Japan Tobacco International, не бачить проблеми у співпраці «з компанією, що займається легальним бізнесом». Про це 22 лютого Гі Меттан (Guy Mettan), президент організації, розповів у коментарі газеті Tribune de Genève. Проте, він зазначив, що Червоний Хрест все ж розглядає можливість припинення партнерства з JTI. Але лиш тоді, коли знайде спонсорів, які перекриють фінансування, втрачене організацією після відмови від грошей табачників. 

Джерело: swissinfo.ch

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
placeknow.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду