Володимир Мжельський про заборону куріння: «Абсолютно правильне рішення»

00:00,
27 Серпня 2013
409

Володимир Мжельський про заборону куріння: «Абсолютно правильне рішення»

00:00,
27 Серпня 2013
409
Володимир Мжельський про заборону куріння: «Абсолютно правильне рішення»
Про це шеф-редактор 5 каналу розповів під час чат-конференції на «Телекритиці».

На питання читача про його ставлення до заборони куріння у громадських місцях та загалом антитютюнових ініціатив, які були впроваджені в Україні протягом останніх років,  пан Мжельський відповів:

«Дуже позитивно. І так вистачає негативних впливів на людей. Тому абсолютно правильне рішення: хочеш труїтися - труїсь , тільки сам і з такими, як ти. А інших труїти не варто».

На питання іншого відвідувача про те, чи варто журналістам і ведучим зупиняти гостей програми або коментаторів, якщо вони починають «відверто маніпулювати ситуацією, наводити нічим не підкріплені дані або й перекручувати факти», Володимир сказав:

«У наших ефірах це трапляється дуже часто. Ми постійно вказуємо брехунам своє місце. І просимо їх наводити точні дані, а не щось на кшталт: соціологи думають, а британські лікарі довели... просто останнім часом спікери вже зрозуміли: їхні побрехеньки просто так не пройдуть. Тому і почали говорити правду. Точніше почали менше брехати. Або просто не приходити в ефір...»

І хоча це питання напряму не стосувалося тютюнової тематики, однак є актуальним і для «Медіафільтру» –  адже як засвідчують наші моніторинги, експерти, що відстоюють інтереси тютюнової індустрії регулярно вдаються до подібних прийомів, а журналісти часто, на жаль, не поспішають їх зупиняти, уточнювати чи перевіряти інформацію.

Щодо адвокаційної журналістики, тобто випадків, коли журналіст відстоює певну суспільно важливу ініціативу (приміром, впровадження тих же антитютюнових законів), то Мжельський вважає її цілком припустимою, якщо «журналіст не порушує основні засади своєї діяльності». Однак, додає він, що у таких випадках межа між журналістикою і громадським активізмом стає дуже тонкою і найчастіше журналіст її таки переходить та перетворюється на громадського діяча.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду