18 травня Міноборони запустить електронний кабінет військовозобов’язаного

18 травня Міноборони запустить електронний кабінет військовозобов’язаного

13:43,
2 Травня 2024
2146

18 травня Міноборони запустить електронний кабінет військовозобов’язаного

13:43,
2 Травня 2024
2146
18 травня Міноборони запустить електронний кабінет військовозобов’язаного
18 травня Міноборони запустить електронний кабінет військовозобов’язаного
Для оновлення своїх даних в е-кабінеті потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні «поля».

Електронний кабінет військовозобов’язаного стане доступним для користувачів 18 травня. Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«18 травня Міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов’язаного… Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам», — сказала Черногоренко.

Вона пояснила, що для оновлення своїх даних в е-кабінеті потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні «поля».

«Власне, з 18 травня у військовозобов’язаних буде обов’язок зареєструвати свої дані, а саме — номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах: в ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного. Це буде мобільний застосунок, його можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market… Ми працюємо над тим, щоб в застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція — авторизуватися, заповнити ці три поля і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних “Оберіг” для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі», — розповіла урядовиця.

Вона також запевнила, що для оновлення даних достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК.

«Буде можливість робити це дистанційно, без візиту до ТЦК та СП. Надалі для уточнення інших даних, якщо це буде потрібно, ТЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і далі це буде робота між військовозобов’язаним і безпосередньо працівником ТЦК… Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, в тому числі із закордону. Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які будуть користуватися цим функціоналом, може досягати 70–80%, тому що це буде дуже зручно», — сказала Черногоренко.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 січня 2024 року підтримала в цілому проєкт закону, який передбачає створення єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних і автоматичне отримання посвідчення учасника бойових дій.

2 квітня Президент Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов’язаного. 

Автор фото: Bumble-Dee / Depositphotos

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду