Уряд Китаю посилює інтернет-цензуру

Уряд Китаю посилює інтернет-цензуру

15:45,
8 Листопада 2016
3353

Уряд Китаю посилює інтернет-цензуру

15:45,
8 Листопада 2016
3353
Уряд Китаю посилює інтернет-цензуру
Уряд Китаю посилює інтернет-цензуру
Китай ухвалив новий закон про кібербезпеку, згідно з яким державний контроль над інтернетом посилюється.

Згідно з новим законом, фізичні особи та організації Китаю не мають права «шкодити безпеці, честі та інтересам держави» в інтернеті, пише The New York Times. Також законом забороняється діяльність в інтернеті, спрямована на «повалення соціалістичної системи, розкол нації, підрив національної єдності, захист тероризму та екстремізму».

«Китайські чиновники вказують на те, що нові правила допоможуть зупинити кібератаки та допоможуть запобігти актам тероризму, в той час як критики закону вважають, що вони будуть далі підривати свободу в інтернеті», - пише видання. Водночас представники бізнесу стурбовані тим, що законодавчі зміни можуть підняти ціну проведення міжнародних фінансових операцій з Китаєм або ж взагалі заблокує їх проведення.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) засудила новий закон про кібербезпеку через широке визначення діяльності, яка ним забороняється.  «Інтернет в Китаї і так перебуває під сильною цензурою, йому потрібно більше свободи, а не навпаки», - прокоментувала директорка китайського офісу HRW Софі Річардсон. За її словами, не зважаючи на те, що новий закон викликав занепокоєння у правозахисників та представників бізнесу, китайська влада просунула обмежуючий закон без жодних суттєвих змін.

Закон був ухвалений постійним комітетом Всекитайських зборів народних представників і вступить в силу влітку наступного року.

Наприкінці літа Китай посилив контроль за контентом інтернет-сайтів. Згідно з новими вимогами,  головні редактори китайських сайтів несуть персональну відповідальність за їхній зміст. Керівництво новинних сайтів повинно цілодобово відстежувати зміст заміток і статей, щоб не допустити фактичних, стилістичних та інших помилок.  До цього новинним сайтам заборонили публікувати неперевірену інформацію з соцмереж. Усі ці зміни - частина масштабної кампанії по посиленню державного контролю в сфері ЗМІ.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Diplomat
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду