У «Київстарі» працюють над аналізом поточної ситуації роботи мережі під час знеструмлень

У «Київстарі» працюють над аналізом поточної ситуації роботи мережі під час знеструмлень

18:36,
18 Липня 2024
1214

У «Київстарі» працюють над аналізом поточної ситуації роботи мережі під час знеструмлень

18:36,
18 Липня 2024
1214
У «Київстарі» працюють над аналізом поточної ситуації роботи мережі під час знеструмлень
У «Київстарі» працюють над аналізом поточної ситуації роботи мережі під час знеструмлень
Для забезпечення безперебійності зв’язку критично важливим є наявність електроенергії протягом того часу, який необхідний для повного заряджання обладнання резервного живлення

У компанії мобільного зв'язку «Київстар» працюють над аналізом поточної ситуації роботи мережі під час знеструмлень та оцінкою можливостей реалізації вимог розпорядження, з урахуванням всіх об’єктивних зовнішніх чинників та надскладної ситуації в енергетичній галузі держави. Про це «Детектору медіа» повідомили у компанії. 

Там зауважили, що забезпечення надійного зв’язку для українців — ключовий пріоритет «Київстар» як найбільшого оператора електронних комунікацій України, особливо в умовах війни.

«У своїй роботі ми завжди дотримуємося всіх вимог чинного законодавства України. «Київстар» підтримує прагнення президента України забезпечити українців надійним зв’язком під час війни, і наразі разом з індустрією та у співпраці з відповідними державними органами уважно вивчає розпорядження НЦУ від 15.07.2024 № 539/2344 «Про внесення змін до розпорядження НЦУ 154/1959 Розпорядження НЦУ про забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж в умовах воєнного стану»», - повідомили у компанії. 

У «Київстарі» повідомили, що компанія працює над аналізом поточної ситуації роботи мережі під час знеструмлень та оцінкою можливостей реалізації вимог розпорядження, з урахуванням всіх об’єктивних зовнішніх чинників та надскладної ситуації в енергетичній галузі держави.

«Варто зазначити, що «Київстар» вже інвестував понад 1 млрд гривень в енергонезалежність своєї мережі і продовжує працювати над посиленням стійкості зв’язку під час знеструмлень. Проте, для забезпечення безперебійності зв’язку критично важливим є наявність електроенергії протягом того часу, який необхідний для повного заряджання обладнання резервного живлення», - наголосили у компанії.

Нагадаємо, що раніше у ПрАТ «ВФ Україна» («Vodafone Україна») оцінінили вимоги Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзв'язку як «доволі складні».

 Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України 15 липня 2024 року зобов'язала операторів забезпечити зв'язок протягом 10 годин, якщо немає електропостачання. 

Ще в листопаді 2022 року в умовах великої війни та блекаутів президент указом №802 поставив до провайдерів і мобільних операторів вимогу забезпечувати безперервний зв'язок упродовж 72 години у разі відсутності електроживлення. За недотримання цих вимог передбачені штрафні санкції. 

Така вимога зумовила нові виклики, які вимагають інвестицій у модернізацію мереж, захисту її від кібератак, а також відновлення в разі пошкоджень обстрілами. Детальніше про ці проблеми можна прочитати в матеріалі журналістки «Детектора медіа» Наталії Данькової.

2 липня цього року Володимир Зеленський доручив міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову на засіданні Ставки представити аналіз по операторах мобільного зв’язку. 

Раніше в Мінцифрі підготували поради, як залишатися на зв'язку під час знеструмлень.

Фото: «Київстар ТБ»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду