Prometheus та Veteran Hub створили курси адаптації для ветеранів

Prometheus та Veteran Hub створили курси адаптації для ветеранів

13:30,
25 Лютого 2023
3169

Prometheus та Veteran Hub створили курси адаптації для ветеранів

13:30,
25 Лютого 2023
3169
Prometheus та Veteran Hub створили курси адаптації для ветеранів
Prometheus та Veteran Hub створили курси адаптації для ветеранів
Три цикли лекцій навчать, як будувати стосунки з рідними, використовувати конкретні стратегії для покращення власного психологічного стану та долати щоденні виклики після участі в бойових діях.

Освітня платформа Prometheus спільно з Veteran Hub запустили курси адаптації до цивільного життя для ветеранів та їхніх родин. Про це пише The Village.

Наразі можна отримати безкоштовний доступ до трьох курсів, які допоможуть психологічно адаптуватися до життя після війни.

«Адаптація до цивільного життя. Курс для ветеранів та ветеранок‎‎»

Цикл лекцій пояснює, що відбувається з ветеранами у перший місяць після повернення додому, а також допомагає розібратися, що таке психотерапія та як можна обрати спеціаліста з психічного здоров’я. Окрім цього, курс вчить будувати стосунки з близькими під час адаптації.

«Сам собі терапевт. Інструменти психологічної самодопомоги для ветеранів та ветеранок‎»

Як зазначають в описі до курсу, досвідчені спеціалісти поділяться техніками, за допомогою яких можна впоратися з тривогою, гнівом чи апатією. Окрім цього, курс розповідає про навички керування внутрішньою напругою та спостереження за власними думками.

Курс буде корисним для ветеранів, які наразі не беруть участі в бойових діях та перебувають у відносній безпеці, а також для членів їхніх родин та інших людей, які хочуть врегулювати свій психологічний стан.

«Як пережити війну разом: курс для родин військовослужбовців, ветеранок та ветеранів‎»

За допомогою цього циклу лекцій можна навчитися долати щоденні виклики та будувати нормальні стосунки у складних обставинах. Фахівці пояснять механізми психіки, що діють в умовах стресу, а також навчать на практиці обирати корисні стратегії поведінки. Автори курсу обіцяють допомогти з відновленням стосунків з дітьми, батьками, партнерами та з собою.

На всі курси вже можна зареєструватися.

Нагадаємо, нещодавно платформа онлайн-освіти Prometheus за участі психологів-практиків також створила чотири курси, які можуть бути корисними людям, які постраждали від війни. Для всіх охочих наразі доступні курси:

  •  «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна»; 
  • «Травматичний досвід і ПТСР: інструментарій для психотерапевта»;
  •  «Як адаптуватися на новому місці? Курс психологічної реінтеграції ВПО»;
  • «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та професійно надавати допомогу постраждалим: керівництво для фахівців та фахівчинь».

Також ми писали про те, що лікарі медичної мережі «Добробут» безоплатно надаватимуть медичні онлайн-роз’яснення для захисників. Аби скористатися послугою, військовослужбовці мають надати світлину військового посвідчення, зокрема, з відміткою про мобілізацію.

Фото: сайт Prometheus

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду