Бенксі продасть 50 своїх робіт і передасть гроші на допомогу Україні

Бенксі продасть 50 своїх робіт і передасть гроші на допомогу Україні

12:02,
10 Грудня 2022
2050

Бенксі продасть 50 своїх робіт і передасть гроші на допомогу Україні

12:02,
10 Грудня 2022
2050
Бенксі продасть 50 своїх робіт і передасть гроші на допомогу Україні
Бенксі продасть 50 своїх робіт і передасть гроші на допомогу Україні
Один покупець може придбати лише один екземпляр за 5 тисяч фунтів стерлінгів.

Британський вуличний художник Бенксі виставив на продаж 50 малюнків-трафаретів. Усі отримані кошти він планує передати на допомогу Україні. Про це митець повідомив в інстаграмі.

Малюнки можна придбати на сайті благодійного фонду Legasy Of War. Кожну з 50 робіт художника підписано і пронумеровано. Один покупець може придбати лише один екземпляр за 5 тисяч фунтів стерлінгів. Таким чином, загальна сума від продажу художніх робіт Бенксі має скласти близько $6,1 тисяч.

Кожен екземпляр має дерев’яну раму та є унікальним. Подряпини на кожен принт Бенксі наносив окремо за допомогою ножа для піци.

Щоб придбати малюнок, потрібно зареєструватися на сайті до 16 грудня. Переможців обреруть за допомогою комп’ютерної програми. Тим, кого вона обере, надішлють інформацію про те, як завершити купівлю.

На кошти, отримані від продажу цих робіт, планують придбати машини швидкої допомоги.

«Вони потрібні на Донбасі для евакуації людей з інвалідністю, літніх людей та постраждалих мирних жителів. Ми також відправимо генератори, газові обігрівачі та ліхтарі на сонячних батареях до громад, які переживають сувору зиму без електроенергії. І зможемо продовжити нашу підтримку притулків у Києві для жінок та ЛГБТ-спільнот», – розповів генеральний директор фонду Legasy Of War Джайлз Дулей.

Раніше Бенксі підтвердив, що створив сім графіті у Києві та Київській області. 

Художнику належить малюнок на Майдані Незалежності, на якому зображені діти, що гойдаються на гойдалці з протитанкового їжака. Два малюнки Бенксі зробив у Бородянці. На одному — гімнастка стоїть на руках, на іншому — хлопчик, що кидає на підлогу чоловіка, схожого на Путіна.

Також в столиці та містах Київської області британський художник намалював жінку в халаті з вогнегасником, бородатого чоловіка, що приймає ванну, ще одну гімнастку та броньовану вантажівку з боєголовкою у вигляді пенісу, який, ймовірно, був намальований до приїзду художника в Україну.

Ірпінська міська рада присвоїла Бенксі звання почесного громадянина Ірпеня.

Фото: Бенксі/інстаграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду