В Антарктиді тестують Starlink

В Антарктиді тестують Starlink

10:41,
15 Вересня 2022
1432

В Антарктиді тестують Starlink

10:41,
15 Вересня 2022
1432
В Антарктиді тестують Starlink
В Антарктиді тестують Starlink
Відтепер інтернет-сервіс компанії SpaceX працює на всіх семи континентах.

Широкосмуговий зв’язок Starlink тепер доступний в одному з найвіддаленіших населених пунктів на Землі — на станції Мак-Мердо, дослідницькому центрі Антарктичної програми США (USAP). Про це повідомляє Space.

«Starlink тестує полярний сервіс із нещодавно розгорнутим користувацьким терміналом на станції Мак-Мердо, збільшуючи пропускну здатність і з’єднання для підтримки науки», — повідомив Національний науковий фонд США.

SpaceX також відсвяткувала цю віху, проголосивши, що Starlink тепер доступний на всіх континентах Землі.

SpaceX має дозвіл на розміщення 12 000 супутників Starlink. Компанія подала заявку на дозвіл міжнародного регулятора вивести на орбіту ще 30 000 супутників. На сьогодні компанія вже запустила на низьку навколоземну орбіту понад 3200 супутників.

Нагадаємо, що починаючи з наступного року, SpaceX планує розпочати запуск супутників Starlink версії 2, які набагато більші та потужніші, ніж нинішня версія. За словами генерального директора SpaceX Ілона Маска, супутники наступного покоління зможуть передавати послуги безпосередньо на смартфони.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у звільненій Балаклеї з’явився Starlink.

Фото: Peter Rejcek/ Antarctic Photo Library

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду