Путін хоче створити російський аналог Вікіпедії

Путін хоче створити російський аналог Вікіпедії

15:31,
5 Травня 2022
2251

Путін хоче створити російський аналог Вікіпедії

15:31,
5 Травня 2022
2251
Путін хоче створити російський аналог Вікіпедії
Путін хоче створити російський аналог Вікіпедії
Автори:
В Росії нібито вже накопичують «базу даних», яка стане основою для створення альтернативної Вікіпедії.

Російський диктатор Володимир Путін підтримує ідею створити російський аналог Вікіпедії, за його словами, «якість» вільної енциклопедії його не влаштовує.

Про це диктатор заявив під час спілкування з генеральним директором товаривства «Знание» Максимом Древалєм.

«Звичайно, об'єктивна, важлива, глибока інформація, та ще й красиво, талановито написана, – це дуже затребувано, бо однією Вікіпедією неможливо користуватися… Ми самі знаємо якість цієї інформації (у Вікіпедії, - ДМ)», – заявив Путін.

Дрєваль заявив, що товариство «Знание» накопичує «базу даних», яка стане  основою для створення альтернативної Вікіпедії. Вперше Путін запропонував замінити Вікіпедію її російським аналогом у 2019 році.

Нагадаємо, контент Вікіпедії створюється спільнотою авторів та підтверджується відповідними посиланнями на першоджерела. 

В Росії також існує ресурс «Викизнаниє», росіяни позиціонують його як «велику універсальну гіпертекстову електронну енциклопедію». Її девіз мовою оригіналу – «Викизнание... Это Вам НЕ Википедия!». 

У Роскомнагляді мають претензії до Вікіпедії через статті про російське вторгнення до України. Нібито енциклопедія «дезінформує російських користувачів». 

В Росії запроваджена військова цензура та кримінальна відповідальність за «публічне поширення свідомо неправдивої інформації про дії російської армії». Зокрема, російська влада забороняє називати війну проти України війною, називаючи її «спецоперацією» та приховує злочини своєї армії в Україні.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду