США просять не відключати інтернет у Росії

США просять не відключати інтернет у Росії

13:45,
27 Травня 2022
2933

США просять не відключати інтернет у Росії

13:45,
27 Травня 2022
2933
США просять не відключати інтернет у Росії
США просять не відключати інтернет у Росії
Автори:
Разом із цим, Нед Прайс заявив, що Росія не зарекомендувала себе як відповідальний учасник кіберпростору.

Прессекретар Державного Департаменту США Нед Прайс закликав не вимикати інтернет у Росії, щоб у росіян лишився вільний доступ до інформації. Про це він сказав під час брифінгу, передає Liga.net.

Прайс звернувся до «відповідальних сторін» із закликом не створювати у Росії «інтернет-блекаути», щоб забезпечити потік інформації до країни, медіапростір якої взяв під свій контроль диктаторський режим Володимира Путіна.

Прессекретар Держдепу нагадав про практику закриття у РФ медіа, які повідомляють правдиву інформацію, та зазначив, що США прагнуть зробити «все можливе, щоб інформаційне середовище у Росії не обмежувалося ще більше».

Разом із цим, Нед Прайс заявив, що Росія не зарекомендувала себе як відповідальний учасник кіберпростору.

У березні 2022 року точка обміну інтернет-трафіком LINX, що розташована у Лондоні, відключила від своїх сервісів російських операторів Ростелеком та МегаФон.

Нагадаємо, у 2019 році в Росії ухвалили два закони, які дають змогу суттєво цензурувати російський інтернет. У грудні 2019 року в Росії випробували «суверенний інтернет». У межах навчань, зокрема, фахівці перевіряли «можливість перехоплення абонентського трафіку і розкриття інформації про абонента, блокування послуг зв'язку для абонентів». Критики закону побоюються, що автономна мережа створить можливості для тотальної цензури в інтернеті. На тлі «автономізації» інтернету в РФ Путін запропонував запустити у Росії проєкт «Доступний інтернет». Нещодавно російський диктатор  Путін повторив свою стару ідею створити російський аналог Вікіпедії, за його словами, «якість» вільної енциклопедії його не влаштовує. В Росії також існує ресурс «Викизнание», росіяни позиціонують його як «велику універсальну гіпертекстову електронну енциклопедію». Її девіз мовою оригіналу – «Викизнание... Это Вам НЕ Википедия!». 

Контент справжньої Вікіпедії створює спільнота авторів. Вони публікують у своїх для віртуальної енциклопедії відповідні посилання на першоджерела. У Роскомнагляді мають претензії до Вікіпедії через статті про російське вторгнення до України. Нібито енциклопедія «дезінформує російських користувачів». В Росії запроваджена військова цензура та кримінальна відповідальність за «публічне поширення свідомо неправдивої інформації про дії російської армії». Зокрема, російська влада забороняє називати війну проти України війною, називаючи її «спецоперацією», та приховує злочини своєї армії в Україні.

Фото: Thomas Jensen / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду