Українці все менше читають російську «Вікіпедію»

Українці все менше читають російську «Вікіпедію»

10:10,
6 Січня 2020
3710

Українці все менше читають російську «Вікіпедію»

10:10,
6 Січня 2020
3710
Українці все менше читають російську «Вікіпедію»
Українці все менше читають російську «Вікіпедію»
Автори:
Якщо така тенденція продовжуватиметься, то перегляди україномовної «Вікіпедії» на території України зрівняються з російськомовною у 2024 році.

Про це йдеться на сайті редакторів української «Вікіпедії». На графіку відвідуваності російської та української «Вікіпедії» з території України видно, що сторінки російською мовою переглядають все менше.

У 2015 році російську вікіпедію на території України переглядали 126 млн разів, а українську — 46 млн. Натомість у 2019 році енциклопедію російською відкривали вже 109 млн разів, а українською — 63 млн.

«Якщо з території України перегляди української «Вікіпедії» будуть і далі так само лінійно зростати, а російської падати, то приблизно у грудні 2024 відвідуваність української «Вікіпедії» в Україні пережене відвідуваність російської. Звісно, головним чином це буде залежати від державної мовної політики, а також праці волонтерів з розвитку української «Вікіпедії», — пише Юрій Пероганич, гендиректор Асоціації підприємств інформаційних технологій України, співзасновник ГО «Творча еліта України». Він оприлюднює щомісячні статистичні спостереження «Вікіпедії».

Нагадаємо, нещодавно MediaSapiens публікував відомим перелік найбільш популярних статей української «Вікіпедії» за 2019 рік. На першому місці матеріал про перехід церковних громад до ПЦУ.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
vidomosti-ua.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду