Фейк: Україна закрила повітряний простір

Фейк: Україна закрила повітряний простір

15:06,
13 Лютого 2022
2320

Фейк: Україна закрила повітряний простір

15:06,
13 Лютого 2022
2320
Фейк: Україна закрила повітряний простір
Фейк: Україна закрила повітряний простір
Натомість на час загрози ескалації з боку Росії в Україні триватимуть ускладнення з авіасполученням.

Україна не закриває повітряний простір через ризики, пов'язані з російською агресією. Про це за підсумками наради у Міністерстві транспорту повідомив заступник міністра Мустафа Найєм.

Як він зазначив у своєму дописі у телеграмі, уряд такого рішення не ухвалював.

«Сьогодні вранці у Міністерстві відбулася оперативна нарада з усіма перевізниками за участю Офісу президента та відповідних служб, зазначив Мустафа Найєм. – Ми проводимо консультації з міжнародними партнерами та готуємо відповідні рішення уряду. Ми очікуємо, що найближчим часом ситуація стабілізується. Попри все держава готова підтримати авіаперевізників та планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку».

Небо над Україною залишається відкритим, наголошується в заяві Державної авіаційної служби«Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень. Зокрема, наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу зазначається у повідомленні. – У деяких перевізників виникають складнощі, пов’язані із коливаннями на ринках страхування».

Як пише сайт ZN.UA із посиланням на джерело в уряді, авіасполучення з Україною днями може суттєво ускладнитися. Літаки іноземних авіаперевізників залишать Україну впродовж понеділка.

За цією інформацією, причина фактичної зупинки авіасполучення – неможливість покриття страхових ризиків, пов'язаних із війною. Подібні страхові випадки не покриває жодний страхувальник, що працює із авіаперевізниками. При цьому значна частина літаків, які використовують авіакомпанії, надана їм на умовах лізингу. Порушення умов страхування для них прирівнюється до втрати повітряного судна. Жоден лізингодавець не піде на ризики, що не були передбачені договором страхування.

Про скасування авіаперевезень до України вже повідомили швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM. Літак української компанії SkyUp, що виконував рейс за маршрутом Фуншал (Португалія) – Бориспіль, здійснив вимушену посадку в аеропорту Кишинева. Власник літака – ірландський лізингодавець – повідомив SkyUp про негайну заборону щодо українського напрямку, пише ZN.UA.

Тим часом Росія оголосила небезпечними кілька зон у повітряному просторі над Чорним та Азовським морями. За повідомленням російської служби BBC, у четвер вранці Росія випустила кілька попереджень для екіпажів повітряних суден. За цими даними, у ніч на 14 лютого кілька зон навколо Кримського півострова будуть вважатися небезпечними для польотів. Дія цього режиму триватиме до 19 лютого.

Фото з фейсбук-сторінки аеропорту «Бориспіль» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду