ФБР знайшло того, хто поширив в інтернеті «Промову короля» і «Чорний лебідь»

00:00,
26 Квітня 2011
1036

ФБР знайшло того, хто поширив в інтернеті «Промову короля» і «Чорний лебідь»

00:00,
26 Квітня 2011
1036
ФБР знайшло того, хто поширив в інтернеті «Промову короля» і «Чорний лебідь»
Вес ДеСото каже, що його роль у світі кінопіратства сильно перебільшена.

Американське Федеральне бюро розслідувань днями провело обшук у помешканні людини, яка, на думку слідчих, першою розповсюдила нелегальні копії фільмів-переможців останнього «Оскара» - «Промови короля» (The King’s Speech) і «Чорного лебедя» (Black Swan). Як повідомляє Wired, копії цих та ще декількох стрічок, підготовлені виключно для перегляду в кінотеатрах, у січні 2011 року виклав на сайт The Pirate Bay дизайнер-графік та актор із Лос Анджелеса Вес ДеСото.  

 

На ДеСото вийшли, коли серед тих, хто викладав фільми на The Pirate Bay, з’явився невідомий під ніком mf34inc, який у відповідь на звинувачення в тому, що викладений фільм є підробкою, заявив, що має доступ до спеціальних кодів. Відстеживши ІР-адресу, з якої невідомий кілька днів закачував фільм Rabbit Hole, агенти знайшли ДеСото. Той факт, що «Промова короля», «Чорний лебідь» і ще кілька фільмів були викладені в мережу однією особою, підтвердив аналіз відео файлів, що містили унікальні для студії Paramount Pictures позначки. Однією з підстав для цих підозр є його членство у гільдії кіноакторів, оскільки всім членам організації надсилають спеціальні коди для iTunes, що дають змогу переглядати фільми ще до офіційного релізу, коли відеоматеріал іще не має захисних водяних знаків.

 

Тепер ФБР підозрює його  у зв’язках із групою TiMPE, яка постачає нелегальні копії фільмів для The Pirate Bay. Слідчі вилучили в актора записи, комп’ютери і все, що може навести їх на слід.

 

Сам ДеСото відкидає ці звинувачення: «Я ніхто у світі нелегального розповсюдження файлів». Він називає розслідування «марнуванням грошей платників податків». У разі, якщо його провину буде доведено, ДеСото може отримати до трьох років позбавлення волі.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
st.kinopoisk.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду