Apple отримає від Samsung понад $1млрд. відшкодувань

00:00,
25 Серпня 2012
1634

Apple отримає від Samsung понад $1млрд. відшкодувань

00:00,
25 Серпня 2012
1634
Apple отримає від Samsung понад $1млрд. відшкодувань
Так вирішив каліфорнійський суд – однак південнокорейський суд, де також розглядалися патентні претензії двох корпорацій, виніс рішення щодо взаємних компенсацій і часткової заборони на продаж у країні продукції обох компаній.

Samsung програв Apple справу у федеральному суді Сан-Хосе, Каліфорнія. Суд ухвалив у п’ятницю рішення про те, що південнокорейська корпорація повинна сплатити своєму американському конкуренту $1,05 млрд. у якості  відшкодування збитків за крадіжку інтелектуальної власності, повідомляє ВВС.

У судовому рішенні пояснюється, що в декількох гаджетах Samsung порушуються авторські права Apple у софтверному та дизайнерському аспектах.

Суд також відхилив зустрічні претензії Samsung до Apple щодо порушення патентних прав, і не визначив для Samsung жодних компенсацій. 

Тепер Apple може домагатися заборони на імпорт сегменту продукції свого конкурента до США.

Представники Samsung заявили, що компанія вимагатиме скасування цього рішення спочатку у суді Сан-Хосе, а у випадку невдачі – в апеляційному суді.

Перш ніж ухвалити одностайне рішення, дев’ять присяжних федерального суду Сан-Хосе протягом майже трьох днів розглянули 700 тез із претензіями  кожної сторони щодо порушення авторських прав її конкурентом.

Було відхилено зауваження Samsung про те, що інтелектуальна власність Apple «не чинна» і  визнано, що в багатьох випадках компанія Samsung «навмисне зазіхала на авторські та патентні права».

При цьому фінансові претензії Apple не були повністю задоволені – першопочатково американська корпорація вимагала відшкодувань на загальну суму $2,5 млрд. Компанія Samsung вимагала компенсації на суму $519 млн., але не отримала нічого.

Представники Apple вітають рішення суду, у Samsung, в свою чергу, охарактеризували вердикт як «втрату для американського споживача». Південнокорейська корпорація стверджує, що «це призведе до звуження вибору, зменшення кількості інновацій та потенційного підвищення цін».

На Apple та Samsung припадає понад половина  світового продажу смартфонів і  планшетних комп’ютерів.

У п’ятницю також стало відомо, що обидві компанії – Apple  і  Samsung – програли у справу у південнокорейському суді. Центральний окружний суд Сеула постановив вчора, що обидві корпорації порушили патенти – і частково заборонив їхню продукцію у Південній Кореї, повідомляє Associated Press.

Зокрема, судом ухвалено рішення заборонити Apple продавати у країні iPhone 3GS, iPhone4, та перше й друге покоління iPad на підставі порушення двох патентів Samsung.

Суд також постановив, що Samsung порушив один із патентів Apple, і заборонив продаж у Південній Кореї смартфону Galaxy S2 та деякої іншої продукції.

При цьому рішення суду не стосується продажу пристроїв, випущених Samsung і Apple нещодавно – зокрема, смартфонів  iPhone 4S та Galaxy S3.

Південнокорейський суд зобов’язав обидві сторони сплатити взаємні грошові компенсації: Samsung повинен сплатити Apple близько $22 тис., Apple  своєму конкуренту – близько $35 тис.

Судовий позов у  Південній Кореї був частиною глобальної боротьби за патенти між двома IT-гігантами, однак головну роль у цьому процесі все ж таки грали судові слухання у Каліфорнії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
NTV
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду