Перші наслідки патентної битви з Apple: акції Samsung впали до рекордного рівня

00:00,
27 Серпня 2012
1033

Перші наслідки патентної битви з Apple: акції Samsung впали до рекордного рівня

00:00,
27 Серпня 2012
1033
Перші наслідки патентної битви з Apple: акції Samsung впали до рекордного рівня
Ціна акцій Samsung Electronics впала у понеділок, 27 серпня, на близько 7,5%, повідомляє CNN.

Через падіння ціни акцій ринкова вартість активів південнокорейської корпорації зменшилася за сьогодні на $12 млрд.

Такою виявилася перша реакція на ухвалене судом Сан-Хосе, Каліфорнія, рішення оштрафувати Samsung на понад  $1 млрд. за порушення патентів її американського конкурента Apple.

Один з керівників Samsung заявив The Korea Times, що подібний вердикт «став для нас найгіршим з усіх можливих сценаріїв».

Судове рішення у Каліфорнії може призвести до заборони на продаж у США смартфонів і планшетних комп’ютерів Samsung, виробництво яких пов’язане з  порушенням патентів Apple. Слухання з цього важливого питання призначені на 20 вересня.

Майбутні ризики Samsung оцінив в інтерв’ю CNN Крістофер Карані (Christopher Carani) з Асоціації американських адвокатів (American Bar Association).

«Що стосується сплати грошової компенсації, то Samsung у  довгостроковій перспективі компенсує збитки, – вважає він. – Нині актуальнішою для компанії проблемою є винахід нових, унікальних, інновацій, які приваблять користувачів».

Рішенння американського суду присяжних засвідчує зростаюче значення авторського права на дизайн гаджетів – тобто, не лише на як це працює, а й на який це матиме вигляд, відзначає CNN.

У 2001 році Apple і  Samsung отримали у США відповідно 10 і 8 патентів на дизайн гаджетів. В 2012 році компанія Apple претендувала на 333 патенти, а Samsung – на 500.

«Схоже, що саму суть судової справи в Америці  становило право на дизайн», – погоджується Крістофер Карані.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Macdigger
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду