Британський полісмен потрапив за грати через продаж інформації The Sun

00:00,
10 Травня 2013
1205

Британський полісмен потрапив за грати через продаж інформації The Sun

00:00,
10 Травня 2013
1205
Британський полісмен потрапив за грати через продаж інформації The Sun
Колишній сержант поліції Великобританії Джеймс Бауерс засуджений до 10 місяців позбавлення волі за продаж конфіденційної інформації таблоїду The Sun, повідомляє Associated Press.

Джеймс Бауерс (James Bowers) пропонував The Sun інформацію про 2-річну доньку місцевих зірок – співака Пітера Андре (Peter Andre) і моделі Кеті Прайс (Katie Price).

Арешт полісмена відбувся у рамках операції Elveden, розслідування корупції у поліцейських колах, яка проводиться після скандалу навколо таблоїду News of the World.

Таблоїд News of the World було закрито через скандал із прослуховуванням телефонних розмов героїв його публікацій влітку 2011 року. Звинувачення у справі телефонного прослуховування були пред’явлені екс-головредам таблоїду News of The World Ребеці Брукс (Rebekah Brooks) та Енді Коулсону (Andy Coulson), журналістам видання та приватному детективу Глену Малкеру, до послуг якого вони зверталися.

Наприкінці червня 2012 року Руперт Мердок визнав, що News Corporation може розділитися на дві частини. Як передбачала, зокрема, британська Guardian, основою однієї з двох майбутніх компаній може стати мережа Fox TV та кіностудія XX Century Fox. Основу іншої, «друкованої», компанії можуть скласти британські видання News Corporation The Times, Sunday Times і The Sun, а також газети The Wall Street Journal і The New York Post.

У грудні того ж року свою посаду залишив виконавчий директор News International, британського підрозділу медіахолдингу Руперта Мердока News Corporation, Том Мокрідж (Tom Mockridge). Британські ЗМІ зауважували, що відставка Тома Мокріджа може бути одним з перших кроків у поділі News Corporation.

У березні 2013 року основні політичні сили Великобританії прийшли до згоди у питанні необхідності визначення меж дозволеного у діяльності журналістів, а також створення організації, котра регулюватиме діяльність ЗМІ.

Наприкінці квітня News Corporation повідомила, що виплатить своїм акціонерам $139 млн у якості компенсації. Позов з боку акціонерів був поданий проти News Corporation у 2011 році, претензії стосувалися придбання британської компанії-виробника телепрограм Shine Group і медіаскандалу навколо News of the World.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Dan Kitwood, Getty.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду