У Кашмірі вбили журналіста, який працював для ВВС

У Кашмірі вбили журналіста, який працював для ВВС

10:30,
15 Червня 2018
4158

У Кашмірі вбили журналіста, який працював для ВВС

10:30,
15 Червня 2018
4158
У Кашмірі вбили журналіста, який працював для ВВС
У Кашмірі вбили журналіста, який працював для ВВС
Автори:
У спірній області Кашмір застрелили журналіста й редактора місцевої газети «Rising Kashmir» Шуяата Бухарі (Shujaat Bukhari).

Напад стався у місті Срінагар, повідомляє BBC. Невідомий вистрілив у нього, коли журналіст сидів у своєму автомобілі. Шуяата Бухарі доставили до лікарні, але згодом повідомили про його смерть.

Поліція також повідомила, що один з охоронців Шуяата Бухарі загинув, а інший отримав важкі поранення. Відповідальність за напад поки ніхто на себе не взяв, однак правоохоронці підозрюють у цьому місцевих бойовиків.

Шуяат Бухарі окрім роботи в газеті «Rising Kashmir» писав також і для BBC. В 2016 році він описав умови, в яких працюють кашмірські журналісти: «Погрози, залякування, напади, арешти та цензура - це частина життя типового місцевого журналіста». До цього журналіст працював у газеті «The Hindu».

Міністр внутрішніх справ Індії Раджнат Сінгх (Rajnath Singh) засудив убивство журналіста й назвав його вчинком боягузів. «Це спроба змусити замовкнути усі голоси здорового глузду в Кашмірі», - зазначив він.

Область Кашмір у Гімалаях протягом десятиліть залишається причиною для конфліктів між  Індією та Пакистаном. Як зазначає BBC, це одна з найбільш воєнізованих зон у світі.

Як писав MediaSapiens, в сусідньому з Кашміром Пакистані була викрадена журналістка Гуль Букарі (Gul Bukhari), відома своєю критикою армії. Її протримали в полоні кілька годин, після чого відпустили.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
India Today
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду