Україна посіла 7 місце в світі за кількістю убитих журналістів - Press Emblem Campaign

Україна посіла 7 місце в світі за кількістю убитих журналістів - Press Emblem Campaign

11:45,
15 Липня 2015
2800

Україна посіла 7 місце в світі за кількістю убитих журналістів - Press Emblem Campaign

11:45,
15 Липня 2015
2800
Україна посіла 7 місце в світі за кількістю убитих журналістів - Press Emblem Campaign
Україна посіла 7 місце в світі за кількістю убитих журналістів - Press Emblem Campaign
Автори:
Організація The Press Emblem Campaign (PEC) зареєструвала збільшення числа убитих журналістів у світі на 7%. За даними PEC, з січня по червень в 24 країнах був убитий 71 журналіст. При цьому, Україна в списку займає 7 місце за кількістю загиблих співробітників ЗМІ.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У доповіді організації зазначено, що збільшення кількості загиблих пов'язано з жорсткістю боїв на Близькому Сході.

«Принаймні, 24 журналісти були вбиті в терористичних актах (в основному, у Франції, Лівії та Іраку) і близько 17 при висвітленні боїв (у Ємені, Лівії, Іраку, Сирії, Південному Судані та Україні). Близько 30 журналістів було вбито внаслідок кримінальних злочинів за межами військових зон (особливо в Латинській Америці, на Філіппінах і в Індії)», - йдеться в доповіді PEC

За даними організації, найбільш небезпечними регіонами для роботи ЗМІ є Близький Схід і Північна Африка - там загинули 23 журналіста. Найнебезпечнішими у цьому регіоні є Лівія (8 загиблих), Ємен (6), Ірак (6), Сирія (2) і сектор Газа (1). У порівнянні з минулим роком цьогоріч у ЗМІ з'являються новини про події у Лівії та Ємені, в той час як все менше журналістів ризикують висвітлювати події в Сирії, яка стала закритою для них зоною, наголошується в доповіді.

Латинська Америка слід за Близьким Сходом (17 загиблих журналістів у семи країнах). Три країни Центральної Америки найбільш постраждали від насильства щодо ЗМІ: Мехіко (4), Гондурас (3) і Гватемала (3). Убито 3 журналіста в Бразилії, два - в Колумбії і один - в Парагваї. Ще один журналіст був убитий в Домініканській Республіці.

Європа займає третє місце за кількістю загиблих журналістів (13 життів).

«Ніколи раніше Європа не втрачала так багато журналістів після війни в колишній Югославії в 90-х. 8 журналістів вбито під час нападу на Charlie Hebdo в Парижі. Крім того, і ще 4 випадки в Україні є причиною погіршення статистики. Також один журналіст убитий у Польщі», - йдеться в доповіді.

Африка знаходиться на четвертому місці (9 убитих журналістів), головним чином, через війну в Південному Судані (6 журналістів). Один убитий в Сомалі, один в Кенії і один в Демократичній Республіці Конго.

В Азії - дев'ять убитих у зв'язку з триваючим насильством на Філіппінах (3), Індії (2), Пакистані (2), Афганістані (1) та Індонезії (1 злочин).

Статистика по країнам виглядає наступним чином: Франція - 8, Лівія - 8, Ірак - 6, Південний Судан - 6, Ємен - 6, Мексика - 4, Україна - 4, Бразилія - ​​3, Гондурас - 3, Гватемала - 3, Філіппіни - 3, Колумбія - 2, Індія - 2, Пакистан - 2, Сирія - 2, Афганістан - 1, Демократична Республіка Конго - 1, Домініканська Республіка - 1, сектор Газа - 1, Індонезія - 1, Кенія - 1, Парагвай - 1, Польща - 1, Сомалі - 1.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
i.ytimg.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду