У Пакистані заарештовано підозрюваного у причетності до вбивства Деніела Перла

00:00,
19 Березня 2013
1464

У Пакистані заарештовано підозрюваного у причетності до вбивства Деніела Перла

00:00,
19 Березня 2013
1464
У Пакистані заарештовано підозрюваного у причетності до вбивства Деніела Перла
Пакистанська влада оголосила  про арешт бойовика, котрий підозрюється в участі у страті репортера The Wall Street Journal Денієла Перла в 2002 році. Про це повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Згідно з інформацією пакистанських рейнджерів, в неділю під час рейду у Карачі вони затримали Карі Абдула Хєї (Qari Abdul Hayee), відомого також під псевдонімом «Абдулла».

Карі Абдул Хєї був командиром воєнізованого терористичного угруповання Лашкар-е-Джангві (Lashkar-e-Jhangvi) у південній провінції Сінд. Його вже заарештовували у 2003 році за підозрою у вбивстві шести мусульман-шиїтів. Засуджений до смертної кари, він, однак, за незрозумілих обставин опинився на свободі.

Карі Абдулу Хєї ще тоді вважали причетним до розробки і реалізації плану викрадення та вбивства Деніела Перла (Daniel Pearl), хоча офіційно звинувачення йому пред’явлені не були.

Вчинена понад десятиліття тому розправа над 38-річним кореспондентом The Wall Street Journal – один із найжорстокіших злочинів в історії світової журналістики. Ісламісти відрубали йому голову – садистську страту вбивці зафіксували на плівку, надіславши її владі США та Пакистану. Більше ніж через три місяці було знайдено розчленоване тіло Перла. Справа Деніела Перла детальніше розглядається у матеріалі «Екзекуція в Карачі».

Серед гучних убивств журналістів у Пакистані це – єдиний відомий випадок, коли було здійснено хоча б часткове правосуддя. Однак у нещодавній доповіді правозахисної організації Центр громадської чесності (The  Center for Public Integrity) відзначається, що з 27 осіб, ймовірно причетних до викрадення і вбивства Денієла Перла, вироки винесено лише чотирьом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Деніел Перл. Фото: AFP.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду