Аватари зі штучним інтелектом з'являться у Zoom на початку 2025 року

Аватари зі штучним інтелектом з'являться у Zoom на початку 2025 року

19:48,
10 Жовтня 2024
291

Аватари зі штучним інтелектом з'являться у Zoom на початку 2025 року

19:48,
10 Жовтня 2024
291
Аватари зі штучним інтелектом з'являться у Zoom на початку 2025 року
Аватари зі штучним інтелектом з'являться у Zoom на початку 2025 року
Користувачі зможуть створювати короткі відеоповідомлення з використанням своєї цифрової копії.

У Zoom невдовзі з'являться аватари зі штучним інтелектом. Про це повідомило видання The Verge.

Користувачі зможуть створювати короткі відеоповідомлення у межах функції «Кліпи Zoom» з використанням своєї цифрової копії. Для створення аватара потрібно буде записати відео, штучний інтелект проаналізує зовнішність та голос користувача. Після цього користувач зможе написати текст, який озвучить штучний інтелект. 

Аватари з’являться вже на початку 2025 року як частина спеціального доповнення Zoom AI Companion, що коштуватиме додаткові $12 на місяць. Користувачі з платною підпискою, які не мають доповнення, все ще зможуть створювати кліпи, використовуючи попередньо встановлені аватарки та голоси.

Zoom також враховує загрози, як-от створення дипфейків. За словами директорки із продуктів Zoom Сміти Хашім, компанія «працює з розширеною автентифікацією, технологією водяних знаків і суворою політикою використання».

Нагадаємо, у березні Zoom презентував нову платформу Zoom Workplace для спільної роботи, що має низку нових функцій для покращення робочого процесу в команді, та віртуального помічника на основі штучного інтелекту. Він створений, щоб підбивати підсумки нарад, допомагати генерувати ідеї, створювати чернетки для спілкування в чатах та електронних листів. ШІ-помічник доступний на платформі без додаткової плати.

7 серпня стало відомо, що платформа відеоконференцій Zoom тренуватиме власні моделі на основі штучного інтелекту, використовуючи дані споживачів. Як з'ясувалося, оновлені «Умови обслуговування» платформи набули чинності ще 27 липня. У дописі в блозі компанія запевнила, що «ми не використовуємо аудіо, відео чи вміст чату для навчання наших моделей без згоди клієнта».

Однак вже 12 серпня платформа оголосила, що не застосовуватиме жодних даних споживачів для навчання моделей штучного інтелекту, після того, як користувачі негативно відреагували на оновлення умов сервісу. 

Фото: Zoom

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду