Соціальна мережа Х закриває свій офіс у Бразилії

Соціальна мережа Х закриває свій офіс у Бразилії

09:47,
18 Серпня 2024
809

Соціальна мережа Х закриває свій офіс у Бразилії

09:47,
18 Серпня 2024
809
Соціальна мережа Х закриває свій офіс у Бразилії
Соціальна мережа Х закриває свій офіс у Бразилії
Соціальна мережа X, раніше відома як Twitter, оголосила про закриття своїх операцій у Бразилії, хоча сервіс залишатиметься доступним для користувачів у країні. Це рішення було прийнято на тлі юридичного конфлікту з Верховним судом Бразилії, де суддя Александр де Мораес вимагав блокування певних акаунтів у зв'язку з розслідуванням дезінформації щодо виборів.

Соціальна медіаплатформа X, раніше відома як Twitter, оголосила про закриття своїх операцій у Бразилії. Попри це, сервіс залишатиметься доступним для користувачів у країні.

Про це повідомили у пресслужбі соцмережі.

Оголошення з'явилося на тлі юридичного конфлікту з суддею Верховного суду Бразилії Александром де Мораесом, який вимагав блокування певних акаунтів на X в межах розслідування дезінформації щодо виборів та діяльності щодо впливу на громадську думку.

У дописі з офіційного акаунта X компанія зазначила, що Мораес «погрожував арештом юридичному представнику Х в Бразилії, якщо соціальна мережа не виконає його накази щодо цензури».

«З огляду на це, для захисту безпеки нашого персоналу, ми ухвалили рішення негайно закрити наші операції в Бразилії. Сервіс X залишатиметься доступним для жителів Бразилії», — йдеться у повідомленні компанії Х.

На початку 2024 року Мораес розпочав кримінальне розслідування щодо Ілона Маска після того, як власник X заявив, що не підкориться судовому рішенню та відновить доступ до заблокованих акаунтів. Однак згодом компанія змінила свою позицію і погодилася блокувати ці акаунти.

Прихильники колишнього ультраправого президента Бразилії Жаїра Болсонару критикували Мораеса і вимагали його імпічменту. Болсонару програв вибори у 2022 році, і Вищий виборчий суд Бразилії заборонив йому балотуватися на будь-які посади протягом наступних восьми років, звинувативши його у спробах підриву виборчого процесу через заяви про шахрайство.

Ілон Маск, який відвідав Бразилію у 2022 році та зустрівся з Болсонару, також заявив, що Мораес «має піти у відставку або йому мають оголосити імпічмент».

У дописі X зазначила, що «наш бразильський персонал не несе відповідальності чи контролю за тим, чи буде контент заблокований на нашій платформі», і додала, що «жителі Бразилії повинні зробити свій вибір – демократія чи Александр де Мораес».

Американський підприємець і власник соцмережі Х Ілон Маск підтвердив закриття офісу соцмережі в Бразилії.

«Рішення закрити офіс Х у Бразилії було важким, але якби ми погодилися на цензуру і вимоги (міністра Верховного федерального суду Бразилії — Ред.) Александра де Мораеса про передачу приватної інформації, ми б не змогли пояснити свої дії, не відчувши сорому», — написав Маск.

Нагадаємо, соцмережа X має виплатити експрацівнику понад €550 тисяч за нечесне звільнення.

Фото: Bryce Durbin / TechCrunch.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду