Проти Ілона Маска відкрили кримінальне провадження в Бразилії

Проти Ілона Маска відкрили кримінальне провадження в Бразилії

12:10,
8 Квітня 2024
928

Проти Ілона Маска відкрили кримінальне провадження в Бразилії

12:10,
8 Квітня 2024
928
Проти Ілона Маска відкрили кримінальне провадження в Бразилії
Проти Ілона Маска відкрили кримінальне провадження в Бразилії
Автори:
Це сталось після того, як Маск заявив, що не підкориться судовим наказам та ігноруватиме обмеження, накладені на деякі облікові записи X у Бразилії.

Суддя Верховного суду Бразилії Александре де Мораес розпочав розслідування щодо ймовірного перешкоджання Ілоном Маском правосуддю на тлі конфлікту з мільярдером через його соціальну мережу X. Про це повідомляє агенція Bloomberg.

У документі, опублікованому судом, Мораес заявив, що мільярдер «розпочав дезінформаційну кампанію» і що X зловживає економічною владою з метою  «незаконного впливу на громадську думку».

Маск також був долучений до кримінальної справи, яка розслідує антидемократичні дії так званих «цифрових ополченців», відзначає Bloomberg.

Реакція суду з'явилася після того, як Маск заявив, що не підкориться судовим наказам і зніме обмеження, накладені на деякі облікові записи X у Бразилії.

Останніми днями мільярдер критикував Мораеса в своїх дописах у соціальних мережах, звинувачуючи суддю в зраді конституції і закликаючи до його імпічменту.

Станом на вечір неділі, 7 квітня 2024 року, низка акаунтів, пов'язаних з правими бразильськими підприємцями, колишніми політиками та цифровими лідерами, залишалися заблокованими.

Окрім того, у публікації в суботу, 6 квітня, Маск повідомив, що бразильський суд погрожує заблокувати доступ до соцмережі X в усій країні.

Раніше повідомлялось про те, що суд США в Сан-Франциско відхилив позов, поданий компанією Ілона Маска X Corp. проти Центру протидії цифровій ненависті, який раніше звинуватив бізнесмена в тому, що він допустив зростання мови ненависті на своїй платформі.

Також ми писали про те, що вартість соціальної мережі Х (колишній Twitter) після придбання її Ілоном Маском у 2022 році впала на 73%.

Фото: Getty Images 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду