Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»

Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»

10:20,
30 Березня 2024
1398

Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»

10:20,
30 Березня 2024
1398
Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»
Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»
Ініціатива «Брама» спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню російської пропаганди в медіапросторі.

Від початку повномасштабної війни з РФ завдяки соціальному проєкту «Брама» було заблоковано 27 тисяч ворожих ресурсів у соціальних мережах.

Про це на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024 заявив начальник управління оперативно-аналітичного забезпечення та аналізу відкритих джерел Департаменту кіберполіції Євген Панченко, повідомили у телеграм-каналі відомства. 

Ініціатива «Брама» використовувалася ще до повномасштабного вторгнення для запобігання розповсюдженню наркотиків, зокрема через телеграм. Наразі проєкт спрямований на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню російської пропаганди в медіапросторі.

«У нас є вектор розвитку, ми чітко розуміємо, як розвивати проєкт "Брама". Ми змінюємо підходи до блокування», — зазначив Панченко.

У кіберполіції анонсували запуску окремого сайту проєкту «Брама», який презентують вже у квітні.

«Ми розвиваємо цей проєкт не тільки на платформі "Телеграм". Ми бачимо розвиток на інших платформах і створення власних ресурсів. Готуємо реліз нашого сайту, який розробили з нашими партнерами. Там буде дуже багато рекомендацій, а також можливість надсилати скарги і знищувати ворожу пропаганду», — розповів Євгеній Панченко.

На заході Kyiv Stratcom Forum 2024 виступили понад 20 спікерів, серед яких народні депутати, керівники міністерств і відомств, українські та закордонні експерти з комунікацій. Учасники обговорили успішні комунікаційні кейси та нові стратегії в інформаційній війні з Росією, зокрема на міжнародній арені.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації (ЦПД) спільно з Кібердепартаментом СБУ виявили мережу поширення ворожої дезінформації в соцмережі «ТікТок» та оприлюднили для громадськості перелік шкідливих каналів. Наразі в ньому 83 такі ресурси.

Напередодні керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко також повідомив, що Центр спільно з СБУ заблокує пов’язані з підсанкційними телеканалами ютуб-ресурси.

Раніше ми повідомляли про те, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації. У документі, зокрема, пропонується врегулювати роботу месенджера «Телеграм» в Україні. Зокрема, законопроєкт встановлює вимоги до провайдерів платформ спільного доступу до інформації на вимогу розкривати структуру своєї власності та джерела фінансування. Умови не допускають діяльність в Україні суб'єктів у сфері медіа, які належать або фінансуються резидентами держави-агресора Росії.

Фото: Департамент кіберполіції

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду