У Росії заблокують VPN-сервіси, які «становлять загрозу безпеці»

У Росії заблокують VPN-сервіси, які «становлять загрозу безпеці»

14:20,
12 Листопада 2023
1304

У Росії заблокують VPN-сервіси, які «становлять загрозу безпеці»

14:20,
12 Листопада 2023
1304
У Росії заблокують VPN-сервіси, які «становлять загрозу безпеці»
У Росії заблокують VPN-сервіси, які «становлять загрозу безпеці»
Про це йдеться у відповіді міністерства цифрових технологій РФ на звернення одного з депутатів, яких висловив занепокоєння щодо планів фактично заблокувати всі віртуальні приватні мережі у країні.

Росія планує заблокувати VPN-cервіси, які вважає «загрозливими». Про це пише Reuters з посиланням на листування російського міністерства цифрових технологій, яке опинилося в розпорядженні державних ЗМІ.

Російське міністерство відповіло на звернення одного з депутатів, який висловив занепокоєння щодо планів фактично заблокувати всі мережі VPN. За його словами, цей крок «посилить тиск на росіян», адже віртуальні приватні мережі навіть «можуть знадобитися для безперебійної роботи побутової техніки». 

«На підставі рішення експертної комісії... в мережі мобільного зв'язку може бути здійснена фільтрація окремих VPN-сервісів і VPN-протоколів для зовнішнього трафіку, ідентифікованого як загрозливий», — ідеться у відповіді відомства РФ на лист чиновника.

Як зазначив Reuters, попит на послуги VPN різко зріс після того, як Росія обмежила доступ до деяких західних соціальних мереж після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Нагадаємо, у серпні Міноборони Британії повідомляло про те, що російська влада посилила свої зусилля з перешкоджання доступу російських громадян до віртуальних приватних мереж. У деяких регіонах Росії багато з найпопулярніших VPN-сервісів стали недоступними.

Нещодавно мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що росіяни посилюють цензуру на тимчасово окупованих територіях України, забороняючи VPN та розміщуючи вишки мобільного зв’язку від їхніх операторів.

Навесні Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП рекомендував мешканцям тимчасово окупованих територій користуватися VPN-сервісами для безпечного перегляду українського телебачення та українських новинних сайтів онлайн або в застосунках.

Фото: Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду