У Росії почали блокувати Google Play Market

У Росії почали блокувати Google Play Market

19:30,
14 Березня 2024
2289

У Росії почали блокувати Google Play Market

19:30,
14 Березня 2024
2289
У Росії почали блокувати Google Play Market
У Росії почали блокувати Google Play Market
Команда покійного російського політика Олексія Навального припустила, що причиною блокування може бути додаток «Фотон-2024», який випадково обере будь-якого з трьох опонентів Володимира Путіна на президентських виборах.

У Росії почали блокувати Google Play Market. Про це пишуть російські медіа з посиланням на дані платформи Globalcheck.

Команда покійного російського політика Олексія Навального припустила, що причиною блокування може бути мобільний додаток «Фотон-2024».

«У Росії почали блокувати Google Play Market. Влада готова позбавити можливості всіх користувачів Android завантажувати будь-які програми, щоб не дати скачати "Фотон-2024", який допомагає вибрати кандидата на виборах», — ідеться в повідомленні.

Застосунок «Фотон-2024» має випадково обрати будь-якого з трьох опонентів Володимира Путіна на президентських виборах або ж «зробити бюлетень недійсним». Незабаром після повідомлення про блокування Google Play Market команда Навального оприлюднила пряме посилання для завантаження сервісу для Android.

Так звані «вибори» президента Росії відбудуться 15–17 березня 2024 року.

Нагадаємо, у березні 2022 року Google Play обмежив роботу в Росії через те, що з країни-агресора пішли Visa та MasterCard. Росіянам дозволили завантажувати тільки безкоштовні ігри та програми. Відтак їм стали недоступні підписки YouTube Premium, Music Premium, спонсорство, суперчат, суперстикери та мерч.

Фото: Business Standart

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду