У США створили мініробота для зарядки електромобілів

У США створили мініробота для зарядки електромобілів

16:40,
7 Травня 2023
1329

У США створили мініробота для зарядки електромобілів

16:40,
7 Травня 2023
1329
У США створили мініробота для зарядки електромобілів
У США створили мініробота для зарядки електромобілів
Автономний бот може живити до шести транспортних засобів, перш ніж йому самому знадобиться підзарядка.

Стартап Autev із міста Сієтл, США, презентував мініробота для зарядки електричних автомобілів. Про це йдеться на сайті New Atlas.

«Зі збільшенням кількості електромобілів на наших дорогах зростає потреба в місцях для паркування, доступних для зарядного пристрою. Замість того, щоб створювати більше спеціалізованих місць для електромобілів, оператори паркувальних гаражів незабаром зможуть використовувати зарядних роботів Autev, які приїжджають до автомобілів людей», — зазначили автори.

Бот Autev автономно добирається до електромобіля користувача, який викликає робота через додаток. Автори стартапу пояснюють, що користувачу потрібно просто приєднати зарядний кабель Autev до порту свого автомобіля. Пізніше власник машини має від’єднати кабель, а бот самостійно повернеться до власної зарядної станції в гаражі.

Співзасновник Autev Осама аль Саллум зазначив, що їхня розробка здатна живити до шести транспортних засобів, перш ніж їй самій знадобиться підзарядження.

Очікується, що парки ботів будуть доступні для операторів гаражів уже до першого кварталу наступного року.

Раніше MediaSapiens повідомляв про те, що материнська компанія Google Alphabet об’єднала два своїх проєкти  — робототехніку та розуміння мови штучним інтелектом — у спробі створити робота-помічника, який зможе інтерпретувати мову.

Фото: Autev

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду