У ЄС модернізували Шенгенську інформаційну систему

У ЄС модернізували Шенгенську інформаційну систему

17:08,
7 Березня 2023
1266

У ЄС модернізували Шенгенську інформаційну систему

17:08,
7 Березня 2023
1266
У ЄС модернізували Шенгенську інформаційну систему
У ЄС модернізували Шенгенську інформаційну систему
У межах системи відбувається обмін інформацією між 30 країнами Європи, на черзі — Кіпр.

Сьогодні почала діяти оновлена Шенгенська інформаційна система (SIS), яка є найбільшою системою обміну інформацією для забезпечення безпеки та управління кордонами в Європі. Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

Шенгенська інформаційна система надає інформацію про розшукуваних осіб, зниклих безвісти, про громадян третіх країн, які не мають права перебувати в ЄС, а також про загублені або викрадені речі та майно: автомобілі, зброю, човни та документи, що посвідчують особу.

«Оновлена SIS є основою найсучаснішої системи управління кордонами у світі, яку ми будуємо. Разом з Системою в'їзду/виїзду (EES) та Європейською системою інформації та авторизації подорожей (ETIAS) SIS буде частиною архітектури взаємодії», — повідомили у Єврокомісії.

В оновленій SIS розширено перелік категорій сповіщень: для перевірки осіб використовуватимуть такі біометричні дані, як відбитки долонь, відбитки пальців і ДНК зниклих безвісти осіб. Також введені нові інструменти для боротьби зі злочинністю і тероризмом. Модернізація інформаційної системи дозволить здійснювати превентивні оповіщення для захисту вразливих осіб та стримування нелегальної міграції.

Загалом модернізація має на меті надати національним органам влади більш повну і надійну інформацію для посилення безпеки та управління кордонами в Європі. На сьогодні оновлена SIS працює в 30 країнах Європи, а влітку до неї підключиться Кіпр.

Зазначимо, SIS було створено в 1995 році після скасування контролю на внутрішніх кордонах ЄС. Її оновлення було затверджене Радою ЄС у листопаді 2018 року.

Фото: frankfurt-airport.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду