В Україні запускають електронну чергу для перетину кордону автобусами

В Україні запускають електронну чергу для перетину кордону автобусами

14:30,
30 Липня 2023
3092

В Україні запускають електронну чергу для перетину кордону автобусами

14:30,
30 Липня 2023
3092
В Україні запускають електронну чергу для перетину кордону автобусами
В Україні запускають електронну чергу для перетину кордону автобусами
Водії можуть скористатися функцією відтермінування чи скасування черги. Окрім цього, система дозволяє замінити водія чи транспортний засіб.

В Україна в тестовому режимі запускають послугу «єЧерга» для перетину кордону автобусами. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

З 31 липня черга буде працювати лише в пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ». Водіям або логістам із 1 серпня потрібно зареєструвати автобус у системі «єЧерга» та приїхати до кордону в зазначений у маршруті час. 

Зараз послуга стосуватиметься регулярних рейсів, але пізніше вона може стати доступною і для тих, хто перетинає кордон нерегулярними маршрутами.

Окрім цього, як повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, триває верифікація міжнародних маршрутів для ефективної роботи митних і прикордонних служб, щоб процес перетину кордону був прогнозованим і пасажири не витрачали години в чергах.

Наразі час очікування на перетин кордону не буде змінюватися, бо сервіс налаштовуватимуть. Після налаштувань, за словами Деркача, «черги з пасажирських автобусів перед пунктами пропусків мають зникнути».

Записатися до «єЧерги» для автобусів можна на сайті. Аби забронювати місце, потрібно натиснути «Стати в чергу», обрати «Автобус», заповнити всі необхідні поля та підтвердити запис. 

Водії також можуть скористатися функцією відтермінування чи скасування черги. Окрім цього, система дозволяє замінити водія чи транспортний засіб.

Нагадаємо, з 12 грудня минулого року електронна черга у тестовому режимі запрацювала для вантажівок на пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ».

У травні послуга стала доступною на 16 пунктах пропуску через кордон. Як повідомив тоді премʼєр-міністр Денис Шмигаль,  «єЧерга» запрацює з липня для водіїв автобусів, а із серпня — для власників легкових автомобілів.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України/фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду