ms.detector.media
Юлія Поліковська
29.06.2023 18:47
National Geographic звільнив штатних авторів
National Geographic звільнив штатних авторів
Журнал продовжуватиме виходити.

Знаковий американський журнал National Geographic, який понад сто років веде хроніку світу природи, звільняє авторів, які працювали в редакції на повний робочий день. Про це повідомило CNN, посилаючись на працівників, які залишають компанію.

Першим про звільнення у вівторок у твітері написав Майкл Грешко.

«Сьогодні мій останній день у National Geographic. Журнал розлучається зі своїми письменниками, включаючи мене», — повідомив він.

Today is my last day at National Geographic. The magazine is parting ways with its staff writers, including me.

I’m so grateful for the opportunities I have had over the past 7 years. To everyone who read my stories, thank you from the bottom of my heart. On to the next! pic.twitter.com/5MgKwyQXSS

— Michael Greshko (@michaelgreshko) June 27, 2023

Опісля прессекретар National Geographic заявив CNN, що коментувати нічого.

«Можливо, те, що ви бачите, — це від співробітників, які раніше зазнали впливу і тепер досягли останнього тижня в компанії», — повідомив прессекретар.

Проте в середу про звільнення в соцмережах повідомили й інші автори видання.

«Щойно приїхав мій новий National Geographic, який містить мою 16-ту й останню статтю. Natgeo звільняє всіх своїх письменників-співробітників», — написав у твітері Крейг Велч.

A great run at @NatGeo by a great reporter.

Who's going to win a bunch of awards by hiring @CraigAWelch ? https://t.co/xC8Fg9csID

— Chris Solomon (@chrisasolomon) June 28, 2023

«Це був епічний пробіг, @natgeo. Нам з колегами неймовірно пощастило бути останнім класом письменників-персоналу», — написала Ніна Строхлік.

It’s been an epic run, @NatGeo. My colleagues and I were unbelievably lucky to be the last-ever class of staff writers—certainly the coolest job I’ll ever have, and possibly among the coolest to ever exist. Now onto the next thing! Open to all weird/fun/interesting ideas. pic.twitter.com/aFNPRSDyt0

— Nina Strochlic (@NinaStrochlic) June 28, 2023

Ці твіти змусили редакцію таки відреагувати.

National Geographic, який мав понад 1,7 мільйона підписників наприкінці 2022 року, продовжить публікувати щомісячні випуски, повідомив прессекретар журналу CNN у середу.

«Кадрові зміни не вплинуть на плани компанії щодо продовження публікацій щомісячника, а радше дозволять більшу гнучкість у розповіді різних історій і охопленні аудиторії там, де вона є, на багатьох наших платформах», — ідеться в заяві прессекретаря National Geographic Кріса Альберта.

CNN також зазначає, що звільнення в журналі відбуваються на тлі аналогічних процесів у материнській компанії Walt Disney Co., яка цьогоріч скоротила тисячі співробітників у своїх підрозділах.

Нагадаємо, з 1 червня американський щотижневий журнал Time почав викладати у безкоштовному доступі на сайті весь контент, скасували платний доступ і до його архівних матеріалів.

Фото: i.natgeofe.com

ms.detector.media