Креативники запустили сайт офіційних кольорів українського прапора

Креативники запустили сайт офіційних кольорів українського прапора

14:44,
19 Червня 2023
2161

Креативники запустили сайт офіційних кольорів українського прапора

14:44,
19 Червня 2023
2161
Креативники запустили сайт офіційних кольорів українського прапора
Креативники запустили сайт офіційних кольорів українського прапора
Правильне подання національної айдентики важливе для презентації України за кордоном.

Креативники запустили вебсайт прапор.укр для зручного пошуку та відтворення автентичних кольорів українського прапора. Проєкт, реалізований засновником «Shevchuk Büro presentation agency» Андрієм Шевчуком та дизайнером Іваном Вергуном, розрахований на дизайнерів та ілюстраторів, які звертаються у своїй роботі до української національної айдентики.

«З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну медіа, міжнародні та українські компанії активізували підтримку нашій країні в інфопросторі. Сотні дизайнерів продукували матеріали з українською символікою, зокрема прапором. Ми помітили, що знайти коректні кольори прапора було проблематично. Через це з’являлися тисячі матеріалів з неправильними відтінками», — розповів Іван Вергун.

У День прапора торік Андрій Шевчук поширив у соцмережах допис: «Ти точно знаєш кольори прапора?». Тоді пост став вірусним: зібрав понад 72 тисячі вподобань та охоплення в 320 тисяч. Понад 68 тисяч людей поділилися дописом у своїх соцмережах, і багато хто вперше відкрив для себе, який же з відтінків синього і жовтого мають використовуватись при зображенні стяга.

Це стало поштовхом створити сайт, присвячений українському державному прапору, з необхідною інформацією для його правильної репрезентації.

«Уніфікація всіх символів та кольорів — це те, по чому нас ідентифікують за кордоном. Брендинг країни — це надважливо. Зараз в інфопросторі дуже багато різних зображень українського прапора. Коли спробуєте загуглити, то пошуковик видасть сотні неоднозначних варіантів відтінків, а вдаватися в деталі ДСТУ захоче далеко не кожен дизайнер. Тому ми створили сайт, який допоможе зручно і швидко знайти відповідь на запитання, яким же має бути український прапор відповідно до стандартів», — зазначив Андрій Шевчук.

Уточнимо, що єдиний стандарт про державний український прапор був створений у 2006 році. Він визначає загальні технічні вимоги до прапора. Зокрема, й конкретні відтінки синього та жовтого кольорів.

Про те, як і завдяки чому збільшується впізнаваність і толерантність до України за кордоном, читайте в публікації «М’яка сила України. Як Brand Ukraine розвиває національний бренд».

Фото: прапор.укр

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду