Мурал з доповненою реальністю відкрили в Ліверпулі до «Євробачення»

Мурал з доповненою реальністю відкрили в Ліверпулі до «Євробачення»

16:10,
3 Травня 2023
1975

Мурал з доповненою реальністю відкрили в Ліверпулі до «Євробачення»

16:10,
3 Травня 2023
1975
Мурал з доповненою реальністю відкрили в Ліверпулі до «Євробачення»
Мурал з доповненою реальністю відкрили в Ліверпулі до «Євробачення»
За допомогою спеціального застосунку відвідувачі можуть «оживити» пташок і почути музику гурту TVORCHI.

Агенція культурного розвитку Port презентувала в Ліверпулі до «Євробачення-2023» мурал «Sound of Freedom». Його створили українська художниця Ptashka Somari та британський художник Neil Keating.

Сюжет муралу апелює до музики як до нематеріальної сутності, яка має надзвичайну можливість об’єднувати людей і народи, культури і нації. Мурал виконано в яскравих кольорах, де присутні характерні персонажі з повсякдення обох вуличних художників, – пташка, яку малює мисткиня Сомарі, є впізнаваним персонажем, і її часто можна зустріти на вулицях Києва та Берліна. Полуниця, субмарина та пором символізують місто Ліверпуль, у якому живе та працює художник Ніл Кітінг.

Мурал містить елементи доповненої реальності. За допомогою спеціального застосунку після наведення смартфона відвідувачі зможуть переконатися в надзвичайній силі музики завдяки співу гурту TVORCHI.

«Sound of Freedom фокусується на кооперації між Україною та світом на всіх рівнях — політичному, соціальному та культурному. Ця кооперація починається із взаємодії між митцями, як приклад найвищого процвітання, створеного спільними зусиллями. Творча колаборація досліджує культурну ідентичність націй через призму музики, а також музичний бекграунд кожної з країн. Та пропонує знайти спільне підґрунтя – не для порівняння, а для піднесення розмаїття, таланту та креативності», — зазначила кураторка проєкту Катя Тейлор.

Мер Ліверпуля Джоан Андерсон висловила підтримку розвитку культурної співпраці.

«Для Ліверпуля "Євробачення" — це набагато більше, ніж гранд-фінал 13 травня. Ця дивовижна колекція виконавців гарантує, що кожен, хто хоче стати частиною подорожі "Євробачення", зможе зробити це протягом двох тижнів до великого дня.

Я особливо пишаюся тим, що ми можемо надати платформу для такої кількості блискучих українських артистів і музикантів і що наш місцевий культурний сектор прийняв їх з таким теплом і духом», — сказала вона.

Sound of Freedom став продовженням проєкту The Wall — п’яти муралів у Відні, Берліні, Марселі, Брюсселі та Найробі, створених агенцією Port у співпраці з Українським інститутом.

Як відомо, гранд-фінал «Євробачення-2023» відбудеться 13 травня. Його відкриють переможці «Євробачення-2022» Kalush Orchestra виступом під назвою «Голоси нового покоління». Під час параду прапорів 26 країн-фіналістів цьогорічного шоу на сцену вийдуть українські зірки «Євробачення»: Jamala, Verka Serduchka, Тіна Кароль і гурт Go_A. Артисти виконають свої конкурсні пісні в новому аранжуванні у поєднанні з класичними британськими хітами.

Додамо, у Ліверпулі впродовж двох тижнів до фіналу «Євробачення-2023» триватиме фестиваль Xpresia. На фестивалі зіграють понад 30 українських і британських артистів. Зокрема, серед українців: Zetetics, Стас Корольов, Krapka;Koma, Zbaraski, Туча, Andrii Barmalii, Nastya Muravyova, Tweeman та інші. Крім музики, на фестивалі представлять креативні технології, візуальне мистецтво, театр і кабаре.

Фото: Port.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду