У Мексиці створили віртуальний Музей брехні

У Мексиці створили віртуальний Музей брехні

16:15,
18 Квітня 2023
774

У Мексиці створили віртуальний Музей брехні

16:15,
18 Квітня 2023
774
У Мексиці створили віртуальний Музей брехні
У Мексиці створили віртуальний Музей брехні
Віртуальну виставку створили на основі спростованих у медіа фейків із соцмереж.

Мексиканське онлайн-медіа Animal Politico спільно з компаніями Weber Shandwick та McCann Mexico створили віртуальний Музей брехні. Візуальні роботи, створені для нього, засновані на фейках, які спростувало видання.

Animal Politico було створене у Мексиці чотири роки тому, і уже має значну аудиторію завдяки роботі зі спростування фейків, які поширюються у соцмережах. Читачі самі можуть надсилати чутки на верифікацію до спеціального чату редакції.

Створення Всесвітнього музею брехні має на меті підвищення обізнаності про вплив дезінформації на громадську сферу, зазначив креативний віце-президент Weber Shandwick Mexico Родріго Таркіно. За його словами, це одна з головних проблем нашого часу.

Візуальні роботи про негативний влив фейкових новин на життя людей, представлені в експозиції музею, були створені митцями із застосуванням інструментів штучного інтелекту. Переглянути експозицію можна за посиланням.

Фото: museodelamentira.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду