Найкасовішим фільмом 2020 року стала китайська військова драма «Вісімсот»

Найкасовішим фільмом 2020 року стала китайська військова драма «Вісімсот»

12:50,
26 Грудня 2020
6364

Найкасовішим фільмом 2020 року стала китайська військова драма «Вісімсот»

12:50,
26 Грудня 2020
6364
Найкасовішим фільмом 2020 року стала китайська військова драма «Вісімсот»
Найкасовішим фільмом 2020 року стала китайська військова драма «Вісімсот»
Автори:
До світового ТОПу потрапили одразу дві китайські стрічки, маловідомі глядачам у Європі та США.

Найкасовішим фільмом 2020 року стала китайська військова драма «Вісімсот» - вона зібрала у прокаті $461 млн. Про це повідомляється на сайті Box Office Mojo.

Цікаво, що фільм вийшов лише наприкінці серпня. Ймовірно, йому пощастило, що китайські кінотеатри майже відновили нормальну роботу після локдауну через коронавірус.

Загалом касові збори обвалилися цього року через пандемію: у 2019-му в усьому світі стрічки зібрали $42,2 млрд, у 2020-му – менше $13 млрд.

ТОП-10 найкасовіших фільмів у світі в 2020 році:

1. «Вісімсот» – $461 млн

Військова драма розповідає про чотириденну оборону складу Сіхан в Шанхаї 1937 року, під час японо-китайської війни.

2. «Погані хлопці назавжди» – $427 млн

Комедійний бойовик про двох поліцейських, який є продовженням стрічок 1995 та 2003 років. Бюджет картини складав лише $90 млн. Наступну частину вже запустили у виробництво.

3. «Тенет» – $362 млн

Фільм розповідає про боротьбу ЦРУ та британської розвідки проти російської мафії за допомогою інверсії часу. Для стрічки з бюджетом у $200 млн прокат виявився провальним, хоча фільм як могли відкладали, щоб видати у найвдаліший час. 

4. «Їжак Сонік» – $311 млн

Стрічка про фантастичного їжака, який бігає із надзвуковою швидкістю, повністю окупилася - його бюджет складав $85 млн. Творці вже готують продовження.

5. «Дивовижна подорож доктора Дуліттла» – $246 млн

Ексцентричний доктор Джон Дулітл, найвідоміший лікар та ветеринар в Англії часів правління королеви Вікторії, ховається від світу за високими стінами свого особняка в компанії свого екзотичного зоопарку. Але молода королева серйозно захворіла – і Дулітл відправляється в епічну подорож, щоб знайти міфічний острів, де існують ліки від цієї хвороби.

6. «Цзян Цзия» – $241 млн

Китайська анімація розповідає фантастичну версію життя відомої історичної особистості. Будучи вигнаним до світу смертних, відважний воїн повинен перемогти демона, щоб повернутися в райське царство і стати богом.

7. «Хижі пташки» – $202 млн

Фільм про Харлі Квінн із бюджетом у $100 млн умовно окупився, але не відбив свої витрати на маркетинг. За сюжетом Харлі та три інші супергероїні — Чорна Канарка, Мисливиця і Рене Монтойя — збираються разом, щоб врятувати життя маленької дівчинки від ґотемського поганця.

8. «Людина-невидимка» – $143 млн

Хорор за $7 млн фантастично окупився в прокаті та став великим хітом у «цифрі». Головна героїня розриває стосунки з чоловіком, який потім вчиняє самогубство. Але невдовзі вона помічає, що хтось за нею стежить.

9. «Вперед» – $141 млн

Це мультфільм від Pixar про ельфів, які відправляються у незвичайну подорож, чарівний посох та магію. Стрічка не окупилася в прокаті через карантин, її випустили для передплатників Disney Plus.

10. «Поклик пращурів» – $111 млн

За сюжетом домашнього пса відправляють на Аляску, там він знайомиться з людиною, яка стане йому справжнім другом. Разом вони переживуть чимало пригод у диких лісах Аляски, а пес, який ніколи навіть не був у собачій упряжці, зможе стати справжнім лідером. Фільм про пригоди Харрісона Форда і комп'ютерної собаки коштував $125 млн.

Раніше студія Disney поділилася своїми планами до 2024 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду