YouTube запускає спеціальну сторінку для подкастів

YouTube запускає спеціальну сторінку для подкастів

13:31,
23 Серпня 2022
1780

YouTube запускає спеціальну сторінку для подкастів

13:31,
23 Серпня 2022
1780
YouTube запускає спеціальну сторінку для подкастів
YouTube запускає спеціальну сторінку для подкастів
Поки що нова функція доступна лише на території США.

YouTube-сторінка для подкастів дебютувала наприкінці липня та все ще перебуває в процесі розгортання. Про це повідомляє The Verge. Нова сторінка містить популярні шоу та канали, які вже мають мільйони передплатників, як-от The H3 Podcast або подкаст Логана Пола.

Поява YouTube у просторі подкастингу відбулася скоріше автоматично, ніж як свідома стратегія. Apple була першим технологічним гігантом, який вийшов на ринок, запустивши подкасти у 2005 році. Spotify почав агресивно розвивати подкастинг у 2019 році, придбавши студії та технічні компанії, а також уклавши угоди з такими зірками, як Джо Роган і Алекс Купер. Тим часом подкасти на YouTube просто виникли, тому що все так чи інакше потрапляє на YouTube.

Дослідження, проведене Cumulus у травні, показало, що YouTube уже перевершує Apple Podcasts і Spotify завдяки зростанню кількості відеоподкастів і простоті використання. Отже, YouTube насправді не обов’язково було створювати окрему сторінку. Але її поява свідчить, що компанія готова вкладати в подкастинг більше ресурсів.

Уся індустрія подкастів минулого року склала трохи більше ніж 1 мільярд доларів, згідно з дослідженням Interactive Advertising Bureau. Для порівняння: у 2021 році YouTube приніс своїй материнській компанії Google 28,8 мільярда доларів.

Нагадаємо, що в Україні запрацювали подкасти Spotify. У новому розділі можна знайти як українські, так і іншомовні випуски.

Фото: Рexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду