Двох українців засудили за підтримку Росії. Один з них — викладач вишу

Двох українців засудили за підтримку Росії. Один з них — викладач вишу

12:38,
10 Серпня 2022
3060

Двох українців засудили за підтримку Росії. Один з них — викладач вишу

12:38,
10 Серпня 2022
3060
Двох українців засудили за підтримку Росії. Один з них — викладач вишу
Двох українців засудили за підтримку Росії. Один з них — викладач вишу
Мешканці Харкова та Тернополя отримали реальне покарання за виправдання російського вторгнення та прославлення окупантів.

Районні суди міст Тернопіль та Суми засудили двох громадян України за підтримку Росії. Про це повідомляє «Судовий репортер».

Так, Тернопільський міськрайонний суд 23 червня призначив громадянину, ім’я та місце роботи якого не називається, 3 роки позбавлення волі. За матеріалами справи, у період 21-26 лютого 2022 року обвинувачений у Facebook робив репости чужих текстів, в яких схвалювалися дії РФ та російського президента Владіміра Путіна. Наприклад, він поширював публікації: «Я поддерживаю решение президента! Я за борьбу с нацизмом на Украине! #save Donbass!!!», а також «Господи, помоги России и Путину очистить мою Украину от националистов, отдели настоящих украинцев от нечисти!»

Підсудному пред’явили обвинувачення у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до ведення агресивної війни. У суді громадянин визнав провину та наголосив, що робив репости виключно для обговорення і не очікував, що його дії спричинять негативні наслідки. Але суд врахував систематичність дій прихильника окупантів й призначив йому максимально можливе за статтею покарання. «3 роки позбавлення волі буде справедливим і достатнім для виправлення обвинуваченого та запобігання вчиненню нових злочинів, як ним самим, так і іншими особами», - зазначив суддя. Зараз осуджений оскаржив вирок в апеляційній інстанції.

Також реальне покарання отримав інший громадянин України, який теж виправдовував збройну агресію і прославляв окупантів. Справу цього підсудного розглядав Зарічний районний суд міста Суми.

За матеріалами справи, з 4 квітня по 24 червня 2022 року чоловік публічно заперечував збройну агресію РФ проти України, визнавав правомірною тимчасову окупацію частини території України та схвалював дії окупантів. Провину обвинуваченого посилив той факт, що він працює викладачем у Харківському державному автомобільно-дорожньому коледжі. Його ім'я також не називається.

Підсудний визнав свою провину та склав з обвинувачем мирову угоду, за умовами якої отримав покарання у виді виправних робіт терміном на 2 роки. Протягом цього часу з його заробітку в дохід держави відраховуватиметься 15 %.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що користувача тіктока, який зняв пересування українських військових, засудили на 5 років. А зрадника, що забезпечив російських окупантів мобільним зв’язком, покарали умовно. Також нещодавно доценту Харківського політеха оголосили вирок через публікацію позицій ЗСУ в соцмережі.

Фото: Алесь Усцінаў/ Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду