Український комунальник потрапив під суд за репост Скабєєвої

Український комунальник потрапив під суд за репост Скабєєвої

20:31,
19 Вересня 2022
1413

Український комунальник потрапив під суд за репост Скабєєвої

20:31,
19 Вересня 2022
1413
Український комунальник потрапив під суд за репост Скабєєвої
Український комунальник потрапив під суд за репост Скабєєвої
Громадянин України визнав свою вину та погодився із вироком.

Інгулецький районний суд Кривого Рогу визнав винним спеціаліста житлово-комунального господарства виконкому Інгулецької райради у колабораційній діяльності. Про це повідомляє «Судовий репортер».

За матеріалами справи, обвинувачений під час воєнного стану, 9 травня, розмістив на своїй сторінці в російській соцмережі «Однокласники» допис із російського інформаційного ресурсу «Ольга Скабеева», на якому зображена окупована військами РФ південна частина України та є слова на підтримку окупації частини території: «Херсонщина не вернётся в состав Украины». Під цим дописом він залишив коментар, де просив громадян України «не бути ідіотами» та «підтримати проведення спеціальної операції на території України».

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ст. 111-1 ч. 1 ККУ (публічне заперечення громадянином України тимчасової окупації частини території України державою-агресором, публічні заклики до підтримки дій держави-агресора та незаконних збройних формувань). Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Обвинуваченому суд заборонив на 10 років обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування. До обставин, що пом’якшують покарання, суд відніс його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Також суд врахував, що колаборант раніше не мав судимості та скарг сусідів за місцем проживання.

Ноутбук обвинуваченого, з якого він робив дописи в «Однокласниках», конфіскують на користь держави.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що суд наклав штраф на українця, що закликав у Facebook до створення Буковинської республіки.

Фото: sudreporter.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анатолий
18:48 / 17.10.2022
ОЗВУЧЕННЫЕ НАКАЗАНИЯ МОЖНО СРАВНИТЬ ТОЛЬКО С УГРОЗОЙ ПАЛЬЧИКОМ: НЕ ДЕЛАЙ ЭТОГО БОЛЬШЕ, ХОРОШО?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду