На порталі «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання

На порталі «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання

17:53,
6 Червня 2022
21266

На порталі «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання

17:53,
6 Червня 2022
21266
На порталі «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання
На порталі «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання
Автори:
Пізніше ця послуга має з’явитися в додатку «Дія».

Міністерство цифрової трансформації України 6 червня повідомило, що на державному порталі електронних послуг «Дія» тепер можна отримати витяг про місце проживання.

Щоб отримати витяг треба: авторизуватися на порталі «Дія», обрати послугу «Витяг про місце проживання» та натиснути «Отримати витяг». «Електронний документ можна завантажити на порталі та зберегти на смартфоні чи зручному для вас носії, щоб мати завжди під рукою», — розповіли у відомстві. Пізніше ця послуга має з’явитися в додатку «Дія».

Державна міграційна служба України повідомила, що цей витяг міститиме інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу та дату зняття з місця проживання, або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

«На сформований витяг автоматично наноситиметься унікальний електронний ідентифікатор (QR-код). За його допомогою громадяни зможуть пред’явити витяг під час отримання адміністративних чи соціальних послуг – інформацію можна буде зчитати та перевірити спеціальними технічними засобами шляхом отримання даних із відомчої інформаційної системи ДМС», — додали у Службі.

Нагадаємо, з 8 лютого 2022 року на державному вебпорталі та в застосунку «Дія» запрацювали: декларування місця проживання, автоматичний дозвіл на будівництво, довідка про несудимість, грошова допомога переселенцям без зміни даних, опитування і шеринг техпаспорту.

30 березня Міністерство цифрової трансформації повідомило, що в додатку «Дія» відтепер можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно. Подати заявку можуть українці, у яких було пошкоджено: приватні будинки (садибні, дачні та садові), квартири, інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку). Через «Дію» збиратимуть інформацію та фіксуватимуть збитки. 19 квітня ця послуга з'явилася на порталі

У травні на порталі «Дія» запустили послугу, за допомогою якої можна подати єДекларацію для бізнесу. Також у застосунку «Дія» знову можна отримати довідку внутрішньо переміщеної особи. 30 травня міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що в застосунку «Дія» незабаром з’являться дев’ять нових послуг та документів, зокрема військові облігації та пенсійне посвідчення.

Фото: Державна міграційна служба України

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
16:36 / 04.11.2022
Це дуже добре. Але в мене ця послуга виділена сірим кольором і я не можу її вибрати, щоб завантажити. Щось недопрацьовано????
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду