В Дії з’явиться пенсійне посвідчення

В Дії з’явиться пенсійне посвідчення

13:44,
4 Липня 2022
4063

В Дії з’явиться пенсійне посвідчення

13:44,
4 Липня 2022
4063
В Дії з’явиться пенсійне посвідчення
В Дії з’явиться пенсійне посвідчення
Мінцифра запускає бета-тестування нових цифрових документів в застосунку Дія.

Невдовзі українці зможуть скористатися двома новими документами в застосунку «Дія» — пенсійним посвідченням та посвідкою на тимчасове або постійне проживання. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України в Telegram.

«Українці зможуть скористатися пенсійним просто у смартфоні, а іноземцям, які перебувають в Україні, не потрібно буде носити фізичну картку», — запевняє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Новий функціонал буде запроваджено після тестування. Взяти участь у тестуванні можуть усі охочі, хто має відповідні документи сучасного зразку. Тобто, для тестування пенсійного посвідчення потрібно мати пенсійне посвідчення, видане з 2014 року (пластикове або у вигляді платіжної картки).

Для тестування посвідки потрібно мати посвідку у вигляді пластикової картки з безконтактним електронним носієм, видану після 25 квітня 2018 року, банківський рахунок для авторизації в Дії через BankID, а також смартфон із NFC.

Також Мінцифра працює над запуском сервісу перевірки справжності нотаріальних документів через Дію. Перевірка буде відбуватися за допомогою QR-коду.

Нагадаємо, що «Дія» стала призером фестивалю «Каннські леви-2022». Бренд посів третє місце в категорії Creative Business Transformation.

 Фото:  Мінцифра

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду