Хакери продовжують атакувати сервери Міноборони України

Хакери продовжують атакувати сервери Міноборони України

11:29,
13 Березня 2022
2819

Хакери продовжують атакувати сервери Міноборони України

11:29,
13 Березня 2022
2819
Хакери продовжують атакувати сервери Міноборони України
Хакери продовжують атакувати сервери Міноборони України
Ці спроби безуспішні. Кібервійська України разом з партнерами тримають оборону.

На сайт Міністерства оборони України продовжують чинитися спроби хакерських атак. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці відомства

«Міністерство оборони країни 404 продовжує здійснювати невдалі спроби кібератаки на Міністерство оборони України. Зокрема, на службові поштові адреси Міністерства оборони України з метою отримання доступу до службового листування були розіслані фішингові листи. Всі шкідливі e-mail були заблоковані та не потрапили до користувачів», — зазначається у повідомленні Міноборони.

Листи-фішинги містять такі попередження: «У зв’язку з критично важливим оновленням бази сервера прошу терміново підтвердити свій обліковий запис, інакше пошта буде заблокована».

У електронних листах є  фішингове посилання, доменне ім’я якого було зареєстроване 22.02.2022 та має ознаки приналежності до Міністерства оборони Росії.

Наразі, зазначають представники Міноборони України, всі потуги ворога лишилися марними: «Кібервійська України разом з партнерами тримають оборону».

Нагадаємо, у кінці лютого тривали безперервні атаки на всі базові інформаційні ресурси України. 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що за DDоS-атакою на урядові сайти, серед яких портал Кабміну, Верховної Ради, Міністерства закордонних справ та Служби безпеки України, стоять російські спецслужби.

Фото: Blogtrepreneur/Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду