Українцям обмежили можливість дзвонити в Росію

Українцям обмежили можливість дзвонити в Росію

20:25,
3 Березня 2022
4631

Українцям обмежили можливість дзвонити в Росію

20:25,
3 Березня 2022
4631
Українцям обмежили можливість дзвонити в Росію
Українцям обмежили можливість дзвонити в Росію
У Держспецзв’язку також попередили, що російські військові частіше почали відбирати телефони в громадян.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України 3 березня повідомила, що абонентам українських мобільних операторів обмежили можливість дзвонити в Росію (до абонентів російських операторів).

«Такі заходи потрібні для того, аби окупанти не мали змогу передавати інформацію з українських телефонів в Росію та Білорусь. Також подібні обмеження діють для абонентів, які користуються фіксованим зв’язком. Окрім того, нині мобільні оператори обмежили можливість активації нещодавно придбаних мобільних карток. Це зроблено так само для того, щоб окупаційні війська не могли в ході своїх постійних мародерств викрадати сім-картки й використовувати їх», — розповіли в Держспецзв'язку.

Також у Службі попередили, що останнім часом частішають випадки викрадення мобільних телефонів українців окупанти, тому українцям рекомендують: встановити пін-код для сім-картки; пароль на телефон; у випадку викрадення телефону — негайно повідомити про це мобільного оператора за допомоги інших засобів звʼязку.

Раніше 1 березня українські оператори заблокували доступ телефонів з російськими номерами до своїх мереж, тим самим відключивши їм зв’язок.

Нагадаємо, 24 лютого Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що інформація про можливі відключення мобільного звʼязку та інтернету не відповідає дійсності. Крім того, 27 лютого засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні, а 28 лютого в Україну привезли термінали глобальної супутникової системи Starlink. Starlink — це платформа, яка представляє собою мережу супутників, які на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Швидкість такого інтернету — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі

Разом з цим, в українських соцмережах поширювали фейки, що в Україні «усі пристрої підключені до відомчих систем CDMX» та з 25 лютого нібито будуть записувати телефонні дзвінки, повідомлення та дзвінки в Whatsapp, Twitter та Facebook; а також, що російські військові встановлюють обладнання мобільного зв'язку, яке нібито може перебивати українські мережі, збирати всі дані з телефона та встановлювати місцеперебування абонента.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото:  

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду