ms.detector.media
MediaSapiens
05.03.2022 13:25
Окупанти обстрілюють телевежі. Що робити, якщо відключили ефірне мовлення
Окупанти обстрілюють телевежі. Що робити, якщо відключили ефірне мовлення
Окрім ефірного мовлення, отримати безкоштовний доступ до українських телеканалів можна на супутнику, Youtube та ОТТ-сервісах.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України 5 березня опублікувала інструкцію на випадок, якщо окупанти відключать українське ефірне мовлення.

У Держспецзв’язку нагадали, що, окрім ефірного мовлення, отримати безкоштовний доступ до українських телеканалів можна кількома способами:

  1. На супутнику. Українські телеканали розкодовані на супутнику. Це означає, що доступ до мовлення безкоштовний. Щоб переглядати телебачення, потрібен супутниковий ресивер та супутникова антенна.
  2. На Youtube. Більшість українських каналів мають власні ютуб-канали. Якщо маєте швидкий інтернет, знайдіть у мобільному додатку або на вебсторінці на Youtube бажаний канал. Якщо швидкість інтернету невисока, оберіть в налаштуваннях відео нижчу роздільну здатність (три крапки у верхній частині відео — якість — 360р або 480р — цього буде достатньо).
  3. На ОТТ-сервісах. На платформах YouTV, Sweet TV, Omega TV, Megogo, Kyivstar TV, Oll tv доступ до українського телебачення тепер теж безкоштовний.

Крім того, можна слухати українське радіомовлення в інтернет-радіо — radioplayer.ua.

Нагадаємо, 1 березня 2022 року близько 17:10 російські війська стріляли по телевежі у Києві, після серії вибухів у столиці зник телесигнал. Внаслідок потрапляння ворожого невідомого снаряду стався вибух з подальшим горінням 4-поверхової адміністративної будівлі по вул. Дорогожицькій, 10. Мовлення телеканалів було призупинено у цифровому ефірі, у провайдерів та на супутнику телеканали продовжують транслюватись. Згодом канали мовлення у Т2 відновили. 2 березня окупанти стріляли у Харківську телевежу. Снаряд пошкодив будівлю поряд. Внаслідок авіаудару «Суспільне Харків» зник з цифрового мовлення (Т2). Мовлення каналів оперативно відновили. Російські війська також стріляли по телевежі у Лисичанську Луганської області, однак снаряд втрапив поряд з вежею, де є житлові будинки. Мовлення ведеться у мультиплексах МХ-1 та МХ-5. 3 березня російські військові замінували будівлю філії Суспільного у Херсоні і захопили телевежу. Національна суспільна телерадіокомпанія України (Суспільне) вже звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) із заявою про застосування термінових заходів у зв’язку з обстрілом російською армією телевеж у Києві та Харкові, атакою на сайти та глушіння супутникового сигналу. 

Фото: Андрій Єрмоленко

ms.detector.media