Spotify продовжить співпрацювати з Джо Роганом

Spotify продовжить співпрацювати з Джо Роганом

10:28,
8 Лютого 2022
1975

Spotify продовжить співпрацювати з Джо Роганом

10:28,
8 Лютого 2022
1975
Spotify продовжить співпрацювати з Джо Роганом
Spotify продовжить співпрацювати з Джо Роганом
Автори:
Понад 100 епізодів The Joe Rogan Experience видалили на прохання ведучого.

Стрімінговий сервіс Spotify продовжить співпрацювати з американським коміком та ведучим Джо Роганом попри скандали з поширенням фейків про COVID-19 та звинуваченнями в расистських висловлюваннях. Про це генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек повідомив в листі до працівників, передає Reuters.

Ек зазначив, що Джо Роган сам вирішив видалити деякі епізоди свого подкасту The Joe Rogan Experience. Це сталося після чергового скандалу, коли ведучого звинуватили в расистських висловлюваннях.

«Хоча я рішуче засуджую те, що сказав Джо... Я хочу дуже чітко пояснити один момент — я не вірю, що змусити Джо замовчати — це відповідь», — написав в листі до працівників Ек та додав, що Spotify має встановити чіткі межі щодо контенту, який публікують на сервісі. Він також уточнив, що компанія має вживати заходів у разі порушення політики щодо контенту, однак попередив: «приглушувати голоси — це слизький шлях».

Крім того, згідно з листом, компанія виділить 100 мільйонів доларів на ліцензування, розробку та маркетинг музичного й аудіоконтенту від історично маргіналізованих груп.

Нагадаємо, 30 січня 2021 року стрімінговий сервіс Spotify  вперше опублікував правила модерації контенту на платформі та анонсував оновлення, які стосуватимуться матеріалів про коронавірусну хворобу та інші захворювання. Це відбулося після бойкоту канадських виконавців Ніла Янга та Джоні Мітчелл, які виступили проти поширення фейків та дезінформації про COVID-19 на платформі. Бойкот спричинив випуск найпопулярнішого подкасту на платформі The Joe Rogan Experience, американського коміка та ведучого Джо Рогана, у якому вірусолог-антивакцинатор Роберт Малоун висловив недоведені гіпотези про «безкорисність» вакцин проти коронавірусної хвороби. Після критики сервісу генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек повідомив, що платформа додасть спеціальні позначки до випусків подкастів, у яких обговорюватимуть COVID-19.

Пізніше Роган вибачився перед Spotify, канадськими виконавцями Нілом Янгом та Джоні Мітчелл. Ведучий також висловив готовність змінити своє шоу, зокрема, залучати більше експертів та проводити додаткові дослідження на певні теми.

На початку лютого співачка Індія Арі Сімпсон звинуватила Джо Рогана в расистських висловлюваннях. Як приклад вона виклала в Stories близько 20 фрагментів з шоу Рогана. Натомість ведучий заявив, що кадри в опублікованому відео нібито вирвані із контексту, але зазначив, що шкодує про свої висловлювання. У той час Spotify видалив 113 випусків подкасту The Joe Rogan Experience.

Фото: flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду