Попри бойкот та вихід з Росії. Кількість передплатників Spotify зросла до 182 мільйонів

Попри бойкот та вихід з Росії. Кількість передплатників Spotify зросла до 182 мільйонів

10:46,
28 Квітня 2022
2222

Попри бойкот та вихід з Росії. Кількість передплатників Spotify зросла до 182 мільйонів

10:46,
28 Квітня 2022
2222
Попри бойкот та вихід з Росії. Кількість передплатників Spotify зросла до 182 мільйонів
Попри бойкот та вихід з Росії. Кількість передплатників Spotify зросла до 182 мільйонів
Автори:
Щомісячна кількість активних користувачів Spotify зросла до 422 мільйонів.

Стрімінговий сервіс Spotify повідомив, що в першому кварталі 2022 року кількість передплатників преміум-класу зросла на 15% — до 182 мільйонів. У попередньому кварталі було 180 мільйонів.

Щомісячна кількість активних користувачів Spotify зросла до 422 мільйонів (на 19%), у порівнянні з 406 мільйонами наприкінці минулого року.

Раніше Spotify розраховував досягти 183 млн преміум-передплатників у цьому кварталі, але не досягнув цієї мети через вихід з російського ринку. «Якщо виключити вплив нашого виходу з Росії, зростання абонентської бази перевершило очікування», — сказали в Spotify.

Нагадаємо, 30 січня 2021 року стрімінговий сервіс Spotify  вперше опублікував правила модерації контенту на платформі та анонсував оновлення, які стосуватимуться матеріалів про коронавірусну хворобу та інші захворювання. Це відбулося після бойкоту канадських виконавців Ніла Янга та Джоні Мітчелл, які виступили проти поширення фейків та дезінформації про COVID-19 на платформі. Бойкот спричинив випуск найпопулярнішого подкасту на платформі The Joe Rogan Experience, американського коміка та ведучого Джо Рогана, у якому вірусолог-антивакцинатор Роберт Малоун озвучив недоведені гіпотези про «безкорисність» вакцин проти коронавірусної хвороби. Після критики сервісу генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек повідомив, що платформа додасть спеціальні позначки до випусків подкастів, у яких обговорюватимуть COVID-19.

Пізніше Роган вибачився перед Spotify, канадськими виконавцями Нілом Янгом та Джоні Мітчелл. Ведучий також висловив готовність змінити своє шоу, зокрема, залучати більше експертів та проводити додаткові дослідження на певні теми.

На початку лютого співачка Індія Арі Сімпсон звинуватила Джо Рогана в расистських висловлюваннях. Як приклад вона виклала в Stories близько 20 фрагментів з шоу Рогана. Натомість ведучий заявив, що кадри в опублікованому відео нібито вирвані із контексту, але зазначив, що шкодує про свої висловлювання. У той час Spotify видалив 113 випусків подкасту The Joe Rogan Experience. Генеральний директор та співзасновник Spotify Деніел Ек пояснив, що Роган сам вирішив видалити деякі епізоди свого подкасту The Joe Rogan Experience. Він також повідомив, що сервіс продовжить співпрацювати з Роганом попри скандали з поширенням фейків про COVID-19 та звинуваченнями в расистських висловлюваннях

3 березня 2022 сервіс потокового аудіо Spotify повідомив про закриття свого офісу в Росії у відповідь на масштабну агресію проти України. Раніше Spotify повністю вилучив контент російських пропагандистських медіа RT та Sputnik у ЄС та США. Наприкніці березня стало відомо, що Spotify припиняє роботу в Росії.

Фото: Alexander Shatov / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду