ms.detector.media
MediaSapiens
03.02.2022 12:02
У «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення
У «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення
Цього року також має зрости кількість соціальних і податкових послуг у «Дії».

Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в інтерв’ю MediaSapiens розповів, що в «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення.

Водночас, окрім BankID та авторизації через NFC, додаткових способів авторизації в «Дії» наразі не планують.

«Є авторизація за допомогою BankID Національного банку України, а є авторизація за допомогою ID-картки. Наші біометричні документи дозволяють сфотографувати код, прикласти його до задньої частини і там зчитати дані — є певна процедура. І таким чином люди, які не мають банківських рахунків, або люди, яким 14 років, теж можуть авторизуватись у "Дії". Що ж до документів, то ми працюємо над пенсійними посвідченнями і додамо їх», — сказав Банік.

Наразі пенсійні посвідчення ще не доступні в «Дії». Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що до кінця 2022 року кількість послуг у «Дії» зросте до 130. Мстислав Банік уточнив, що цього року має зрости кількість соціальних і податкових послуг.

«Продовжимо працювати над водійськими документами, пенсійними посвідченнями. Дві найскладніші й найпопулярніші в країні послуги — субсидія і зміна реєстрації місця проживання, і ми наблизились до їх запуску. Працюємо над послугами, пов’язаними з реєстрацією актів цивільного стану, витягами тощо. Також працюємо над збільшенням кількості будівельних послуг», — зазначив він та додав, що цього року послуги із закриття ФОП та послуги, пов’язані з ТОВ, можуть стати автоматичними, як і відкриття ФОП.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Міністерство цифрової трансформації оновило правила авторизації у застосунку «Дія» за допомогою ID-картки. З 16 грудня додаток перейшов на нову кваліфіковану електронну печатку, яка використовується для захисту даних при авторизації через BankID.

ms.detector.media