ms.detector.media
MediaSapiens
29.11.2021 10:31
У «Дії» з’явиться функція зміни місця проживання
У «Дії» з’явиться функція зміни місця проживання
Для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона ця функція буде доступною трохи згодом.

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що з 1 грудня на порталі «Дія» запустять бета-тестування функції зміни місця проживання онлайн по всій Україні.

«Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців. Півроку тому ми запустили зміну місця проживання онлайн у 7 містах, а зараз масштабуємо її майже на всю країну. Ми повністю трансформуємо послугу, прибираючи бюрократію. Більше не потрібно буде їхати, наприклад, до свого рідного міста, навіть якщо ви хочете там зареєструватися», — розповів міністр Михайло Федоров та додав, що чоловікам також не доведеться ходити до військкомату, щоб знятися чи стати на облік.

Для участі в тестуванні цієї функції необхідно:

Заявник має бути старше 14 років. Водночас для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона ця функція буде доступною трохи згодом.

Нагадаємо, 31 жовтня в «Дії» спростили процедуру отримання COVID-сертифікату. Раніше доводилось підписувати запит на сертифікат за допомогою технології «Дія.Підпис», «підпис обличчям». Натомість тепер такий підпис не потрібен. 

 

ms.detector.media