«Інтер» не поспішає транслювати тези Медведчука — моніторинг

«Інтер» не поспішає транслювати тези Медведчука — моніторинг

17:18,
16 Вересня 2021
2830

«Інтер» не поспішає транслювати тези Медведчука — моніторинг

17:18,
16 Вересня 2021
2830
«Інтер» не поспішає транслювати тези Медведчука — моніторинг
«Інтер» не поспішає транслювати тези Медведчука — моніторинг
Проросійська пропаганда чітко каналізована — Бойко окремо, Мураєв окремо, Медведчук окремо.

Меседжі, типові для російської пропаганди, у серпні найчастіше озвучували Віктор Медведчук, Юрій Бойко та Євгеній Мураєв, користуючись переважно підконтрольними їм медіа. Однак канал «Інтер», близький до середовища Юрія Бойка, не транслював жодної тези авторства Віктора Медведчука. Про це йдеться в огляді проникнення російської пропаганди в український медіапростір за серпень 2021 року.

Юрія Бойка та Євгенія Мураєва у серпні часто цитували російські медіа, зокрема в матеріалах, явно адресованих внутрішній російській аудиторії, аби показати росіянам, наскільки все погано в Україні. Бойко розповідав про неминуче зростання тарифів на газ та електроенергію, яке, мовляв, стане для України катастрофою. Євгеній Мураєв в ефірі свого телеканалу «Наш» заявив, що незабаром Україна буде поділена. Про радикалізацію риторики Мураєва «Детектор медіа» докладно писав, пояснюючи її ймовірним наближенням виборчої кампанії та боротьбою за вподобання проросійських виборців.

Віктор Медведчук написав статтю, в якій з’єднав усі меседжі: розрив із Росією, «державний переворот націоналістів на Майдані», економічний занепад унаслідок зовнішнього управління та нездатність Володимира Зеленського домовлятися. Однак жоден із цих меседжів не пролунав в ефірі каналу «Інтер», який після санкцій проти каналів Медведчука залишається головним легальним рупором «Опозиційної платформи — За життя». За серпень Медведчука процитували на «Інтері» лише раз — у контексті розмови про необхідність виконання Мінських угод «заради миру». Втім на цю ж тему в ефірі «Інтера» набагато частіше та повніше висловлювався Юрій Бойко.

Більше про порядок денний пропагандистських медіа читайте в огляді Петра Бурковського.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду