Смертність і заразність. В МОЗ пояснили, чим небезпечні нові штами COVID-19

Смертність і заразність. В МОЗ пояснили, чим небезпечні нові штами COVID-19

12:07,
9 Березня 2021
1616

Смертність і заразність. В МОЗ пояснили, чим небезпечні нові штами COVID-19

12:07,
9 Березня 2021
1616
Смертність і заразність. В МОЗ пояснили, чим небезпечні нові штами COVID-19
Смертність і заразність. В МОЗ пояснили, чим небезпечні нові штами COVID-19
Автори:
Нові штами коронавірусу вражають не тільки органи дихання

Для нових штамів коронавірусу характерні короткий інкубаційний період, більша ступінь заразності, вищий рівень смертності та менша кількість випадків безсимптомного протікання хвороби. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 9 березня. 

Міністр сказав, що нові зафіксовані штами коронавірусу почали вражати центральну нервову систему та такі органи як печінка і нирки. 

«Цей штам коронавірусу відрізняється коротким інкубаційним періодом – 1-3 дні, втричі більшою заразністю. Зменшенням частки безсимптомних або легких форм захворювань та, на жаль, високою смертністю», — повідомив він. 

Голова МОЗ зазначив, що у світі фіксується зростання кількості повторних заражень COVID-19, яка коливається від 4 до 18% від загальної кількості нових захворювань, а «постковідний синдром» у 52-76% пацієнтів триває від трьох до шести місяців. 

«Низка європейських країн вже призупинила послаблення карантинних обмежень внаслідок проникнення на континент нових, небезпечніших штамів COVID-19, зокрема мутованих британського та африканського штамів», — стверджує Степанов. 

Станом на ранок 9 березня першу дозу вакцини отримали 19 118 людей. Усі вони вакциновані препаратом Covishield, йдеться на сайті МОЗ. 

Раніше MediaSapiens писав, що ВООЗ прогнозує кінець пандемії COVID-19 на початок 2022 року

Нагадаємо, в Україні 24 лютого розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим щепився лікар-реаніматолог із Черкас — Євген Горенко. Від COVID-19 індійською вакциною CovieSheld щепилися очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов та президент України Володимир Зеленський

Як вже писав MediaSapiens, записатися на вакцинацію від COVID-19 можна за допомогою додатку «Дія» та через спеціальний сайт МОЗ. За один день — 1 березня, на вакцинацію від коронавірусу через портал «Дія», контакт-центр МОЗ, а також портал «Вакцинація від COVID-19» записалися понад 45 тисяч українців. Також відомо, що до кінця травня 2021 року Україні передадуть понад 1,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca/Oxford.  

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. На тлі поширення інформації про невідповідну якість вакцини CovieShield, у посольстві Великої Британії заявили, що вакцина CovieShield, яку закупила Україна, виготовляється на потужностях компанії AstraZeneca в Індії та є повністю ідентичною до іншої вакцини — Oxford/AstraZeneca. 

Фото: unsplash.com/@yohannlibot

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду