В Україні подали заявку на реєстрацію вакцини AstraZeneca — ЦГЗ

В Україні подали заявку на реєстрацію вакцини AstraZeneca — ЦГЗ

15:30,
16 Лютого 2021
1361

В Україні подали заявку на реєстрацію вакцини AstraZeneca — ЦГЗ

15:30,
16 Лютого 2021
1361
В Україні подали заявку на реєстрацію вакцини AstraZeneca — ЦГЗ
В Україні подали заявку на реєстрацію вакцини AstraZeneca — ЦГЗ
Автори:
Відповідно до нового закону «Про лікарські засоби» вакцину мають зареєструвати за спрощеною процедурою.

Заявку на реєстрацію в Україні вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca подали в Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України вчора, 15 лютого. Того ж дня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) дозволила використовувати дві версії вакцини AstraZeneca/Oxford COVID-19 для екстреного використання.  

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Повідомляється, що наприкінці січня в Україні ухвалили закон № 4613 «Про лікарські засоби», згідно з яким, процедура реєстрації вакцини від коронавірусу в Україні має зайняти до п’яти днів.

Вакцину від коронавірусу AstraZeneca розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Вакцина підходить для країн із низьким та середнім рівнем доходу через те, що має прості вимоги до зберігання: препарат можна зберігати до шести місяців при температурі від +2 до +8 С. 

Нагадаємо, як зазначав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, Україна має отримати майже 2 млн доз вакцин компанії Sinovac, 10 млн — Novavax, 2 млн — AstraZeneka. Також Україна очікує дозволу щодо відвантаження до України додаткових 3 млн доз вакцин AstraZeneka 

Також зазначалося, що вакцина Pfizer  та AstraZeneka не надійшла в Україну 15 лютого, як планувалося раніше, а має надійти 16-17 лютого, адже за словами Степанова, наразі вирішуються «технічні моменти по логістиці».  

Раніше ВООЗ рекомендувала використовувати британсько-шведську вакцину AstraZeneca, для щеплення людей, які досягли 65 років та дозволила використовувати дві версії вакцини AstraZeneca/Oxford COVID-19 для екстреного використання. 

 Фото: Getty images

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду