Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech

Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech

14:04,
7 Лютого 2021
1376

Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech

14:04,
7 Лютого 2021
1376
Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech
Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech
Автори:
Першу партію вакцини Україна розраховує отримати цього місяця.

Китай схвалив вакцину від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech для загального користування. Про це пише Reuters.

Ця вакцина стала другою, схваленою для загального користування в Китаї: у грудні був також затверджений препарат від Sinopharm.

Обидві вакцини, а також кандидат на схвалення від Sinopharm вже використовувались у програмі вакцинації в Китаї. Четверта вакцина – від CanSino Biologics – використовується серед військовослужбовців.

Регулятор схвалив використання препарату від Sinovac Biotech, базуючись на результатах двомісячних закородонних клінічних випробувань, які ще не до кінця проаналізовані.

Раніше I та II фази випробувань у Китаї показали, що вакцина може безпечно викликати імунну відповідь у дорослих, також вона тестується на дітях 3-17 років. Наскільки вакцина захищає людей у віковій групі від 60 років – точно не відомо.

Очікується, що Sinovac зможе виробляти 1 млрд доз вакцини на рік у вигляді сипучих компонентів. Однак можливості щодо пакування препарату у флакони наразі відстають.

Китай планує надати 10 мільйонів доз вакцин власного виробництва для COVAX – глобальної ініціативи з доступу до вакцин.

Індонезія, Туреччина, Бразилія, Чилі, Колумбія, Уругвай та Лаос надали екстрений дозвіл на використання вакцини CoronaVac від Sinovac Life Sciences (підрозділ компанії в Пекіні). Також в Україні ухвалили закон, за яким можуть використовувати вакцини від Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна в лютому має отримати першу партію вакцини від Sinovac — 700 тис. доз. 

5 лютого стало відомо, що Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин виробництва компаній AstraZeneca та Novavax

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду